SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savaş Lübnan'a Sıçradı

A- A+ PAYLAŞ

İsrail, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 3 roket saldırısı düzenlendiğini açıkladı. İsrail, Lübnan'daki roket atışının kaynağını nokta atışı ile vurduğunu duyurdu. İsrail Gazze'de ise bir gecede 60 hedefe saldırı düzenledi.

Lübnanlı güvenlik kaynakları, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine roket atıldığını doğruladı. Açıklamda, "Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine 3 ila 5 civarında roket fırlatıldığını" belirtildi. .

İsrail polisi, bu sabah Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine en az 3 füze atıldığını ve ilk bilgilere birkaç kişinin yaralandığı açıklandı. Polis sözcüsü, roketlerin Lübnan'ın güney sınırından İsrail'in 8 kilometre içerisine düştüğünü söyledi.

İSRAİL HİZBULLAH'A KARŞI ALARMDA

İsrailli savunma yetkilileri, ordunun, Gazze'deki çatışmaların yoğunlaşmasının ardından Lübnan'daki Hizbullah'ın roket saldırısı düzenleme olasılığına karşı alarmda olduğunu belirtti.

İSRAİL: ROKET ATIŞININ KAYNAĞINA NOKTA VURUŞU YAPILDI

İsrail, bu sabah kuzeyine roket saldırısında bulunulan Lübnan'daki bölgeye düzenlediği top ateşinde nokta atışı yaptığını açıkladı. İsrail ordu sözcüsü, "Roket ateşi kaynağına nokta vuruşuyla cevap verildiğini" söyledi.

HİZBULLAH TELEVİZYONU DOĞRULADI

Lübnan'daki Hizbullah'a ait El Manar televizyonu ile Lübnan televizyonu da, İsrail tarafından fırlatılan 5 havan topunun Lübnan içinde sınırın yakınına düştüğünü açıkladı. Olayda yaralanan olmadığı belirtildi.

HAMAS: LÜBNAN'DAN ATILAN ROKETLERDEN SORUMLU DEĞİLİZ

Lübnan'daki Hamas sözcüsü Rıfat Morra ise, Lübnan'dan İsrail'e füze atılmasından sorumlu olmadıklarını söyledi. Morra, roket saldırısından kimin sorumlu olduğunu bilmediklerini belirtti.

İSRAİL GAZZE'DE 60 HEDEF VURDU

İsrail bir yandan ateşkes görüşmeleri için Hamas ve Filistinli yetkililerle görüşmek için Mısır'a heyet gönderdiğini açıklarken, diğer yandan Gazze'yi bombalamaya devam ediyor.

İsrail saldırıyı başlatığı 27 Aralık'tan sonra bir gece içindeki en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail Refah'ta Hamas hedeflerine 60 saldırı düzenledi. Hedefler arasında polis karakolları, Hamas'ın 10 tüneli, cephanelikler olduğu belirtildi.

MISIR: ATEŞKES 3 GÜN İÇİNDE SAĞLANABİLİR

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt, Gazze Şeridi'nde 3 gün içinde ateşkesin sağlanmasını dilediklerini söyledi.

Ebul Geyt, El Hayat gazetesine verdiği demeçte, "ölüm makinesi İsrail'in operasyonlarının devam ettiğini hayal edemiyorum" diyerek, en fazla 72 saat içinde ateşkese varılmasını umduklarını belirtti.

ÖLÜ SAYISI 700'Ü AŞTI

Filistinli hastane kaynakları, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde taarruz başlattığı 27 Aralık'tan bu yana 702 Filistinlinin öldüğünü açıkladı.

Gazze Şeridi'ndeki acil yardım servislerinin şefi Muaviye Hüseyin, İsrail ordusunun Hamas'a yönelik taarruzunda ölenlerin yaklaşık üçte birinin çocuk ve 16 yaşından küçükler olduğunu açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız