SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Savaş Tezkeresi Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:11:53
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya’da pazar esnafını ziyaret etti. Basın mensuplarının da sorularını cevaplayan Öz, TBMM’den geçen tezkerenin savaş tezkeresi olmadığını söyledi. 

TBMM’den tezkerenin geçmesiyle ilgili bir değerlendirmede bulunan Milletvekili Öz, "Suriye ile ilgili çıkan tezkere, kesinlikle Suriye ile yapılacak olan bir savaş tezkeresi değildir. Suriye'nin son günlerde 7-8 defa kendi topraklarımıza saldırıları söz konusu oldu. En sonunda da 5 vatandaşımızın hayatına mal oldu. Bununla ilgili de Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gerekli misillemeyi yaptı. Şu anda almış olduğumuz tezkere caydırıcı bir özellik taşıyor. Biz, Suriye’de biran önce iç savaşın sona ermesi, değil Türkiye ile Suriye'nin savaşı, ilk önce Suriye’de demokratik, insan haklarına saygılı ve oradaki halkın mutlu olacağı bir yönetimin gelmesini arzuluyoruz. Çünkü bizim komşumuzda olan istikrar, bize olumlu yansır. İşte son zamanlarda terörün artmasının sebebi Suriye’deki istikrarsızlıktır" ifadelerini kullandı.

Suriye halkının demokratik bir yapıya geçmesini arzuladıklarını kaydeden Öz, "Biz canı gönülden Suriye’nin toprak bütünlüğünü arzu ediyoruz ve oradaki halkın kendi iradesiyle seçmiş olduğu bir yönetimin iktidara gelmesini arzu ediyoruz. Hiçbir zaman Suriye halkını düşman görmedik ki oraya karşı savaş tezkeresi hazırlayalım. Öyle bir şey söz konusu değil. Ama Suriye’de şu andaki dikta rejim ne yaptığını bilmiyor. Kendi vatandaşlarına zulmediyor, ara sıra kantarın topuzunu kaçırarak ülkemize de birkaç bomba düşüyor. Türk milleti sahipsiz değildir. Milletimizin burnunun kanamasına asla müsaade etmeyiz. TSK’da Başbakanımızın talimatıyla misillemeyi yapmıştır. Bundan sonra da Suriye tarafı yapmış olduğu hataların farkına varmıştır. Bir daha olmayacağı yönünde de taahhütlerde bulunmuştur. Ama bizim arzumuz inşallah Suriye halkının mutlu olacağı, demokratik bir yapıya geçmeleridir" diye konuştu.

Öte yandan, pazar esnafıyla ve vatandaşlarla bir araya gelen Öz, vatandaşların sorunlarını dinleyerek isteklerini not aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız