SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Savaşa Girme Nedeni Olabilir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:42:32
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Yiğitalp, Konya İl Başkanlığı “Genişletilmiş Divan Toplantısı”nda yaptığı açıklamada, patriot füzelerinin Suriye sınırına yerleştirilmesinin çok tehlikeli olduğunu ve bunun savaşa girme sebebi olduğunu ifade etti. 

Partisinin Konya İl Teşkilatı’nın “Genişletilmiş Divan Toplantısı”na katılan SP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Yiğitalp, Türkiye’nin şu an birçok ülkenin verdiği talimatlar doğrultusunda hareket eden bir pozisyon nedeniyle sıkıntılar içerine girdiği bir dönemi yaşadığını kaydetti. Yiğitalp, partililere hitaben yaptığı konuşmada, “Allah bu sıkıntıdan bir an evvel ülkemizi kurtarsın inşallah. Malatya’da bir çalışma yapıldı. Ve oraya füze kalkanları yerleştirildi. Ve bugün Suriye sınırında patriotlar yerleştirildi. Hükümetin söylediği ve kullandığı bir ifade var; ‘Ne olmuş, olabilir, biz onları oraya yerleştirmiş olabiliriz. Kontrolü biz de’ diyor. Osmanlı Devleti 1. cihan harbine neyle girdi. İki tane top atışı sebebiyle. Patriot füzelerinin yerleştirilmesi çok tehlikeli bir olaydır. Ülkemizin, Allah muhafaza savaşa girme nedeni olabilir. Neden, çünkü bu patriot füzelerini yerleştiren Batı düğmeyi elinde tutuyor. Düğmeye bastıktan sonra istediğiniz kadar siz ‘kontrol bizde’ deyin. Bir defa ok yaydan çıkmıştır. Yani bomba namludan çıktıktan sonra sizin yapacağınız bir şey kalmıyor. Ve bütün dünyayı karşısına almak istiyorsunuz demek ki bunun anlamı. Onun için biz milli görüşçüler saadet partisi olarak kesinlikle bir savaşa girilmemesi yönünde başından beri firiklerimizi ve eylemlerimizi ortaya koymuş bir partiyiz” dedi.

Yiğitalp, “Türkiye’nin Suriye sınırları arasındaki bu gerginliğin oluşmaması adına genel başkanımız ve bir ekip aylar önce Esad’ı ziyaret ettiler. Böyle bir ortam oluşmasın diye büyük bir çaba sarf ettiler. Daha geçen hafta İran’da bir toplantı yapıldı ve Türkiye’nin kesinlikle savaşa girmemesi ve bir an önce arabulucuk yaparak bu savaşın bitmesi yönünde çabaları oldu” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız