SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şavata Adaylıktan Çekiliyor

A- A+ PAYLAŞ

BDP'nin Malatya'da desteklediği bağımsız aday Gani Rüzgar Şavata, adaylıktan çekileceğini açıkladı.

Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesinde, konuya ilişkin olarak bugün Silopi mahreçli olarak, Halil Coşkun imzasıyla yeralan haber şöyle:

"YSK’nın, aralarında BDP’nin desteklediği 7 adayında bulunduğu 12 kişinin milletvekili adaylığını veto etmesinin ardından BDP’nin Malatya’da desteklediği bağımız aday Gani Rüzgar Şavata, adaylıktan çekileceğini açıkladı.BDP’nin destekleği Malatya bağımsız milletvekili adayı Gani Rüzgar Şavata, Şırnak’ın Silopi İlçesi’ndeki Habur Sınır Kapısı’ndan Irak’a gitti. Şavata, Habur’da gazetecilere yaptığı açıklamada, YSK’nın aldığı karara tepki göstererek, Irak dönüşü milletvekilliği adaylığından çekileceğini söyledi. Şavata, şöyle dedi:

"Barış sürecinin yaşandığı bir zamanda, seçim atmosferine girdiğimiz bir zamanda yargının bağımsızlığını koruyamadığı görülmektedir. Bu seçim atmosferinde, bağımsız milletvekili adayı arkadaşlarımızın olmadığı bir seçimin ne ülkemize ne de halkımıza bir yarar sağlayacağına inanıyorum. Ben de bu arkadaşlarımın haklı davası içerisindeyim ve ben bu seçim atmosferinden geri çekileceğimi düşünüyorum. Halkımın düşünceleri de bu yönde olduğuna inanıyorum. Halkımın bana verdiği bu düşünceden yola çıkarak ben yarın istifamı vereceğim."

’ALLAH MUHAFAZA, YANLIŞ ŞEYLER OLACAK’

Şavata, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın acil önlem almasını da isteyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yoksa Allah muhafaza yanlış şeyler olacağını düşünüyorum. Bölgede seçim olmayacağını düşünüyorum. Biran evvel halkın sesine kulak vermelerinden yanayım, bu halkın bu sükuneti iyiye bir gidişat değildir. Halk bekliyor, halkın beklentileri var. Mutlaka adil bir seçim olacağını düşünüyorum. Zaman henüz erken, biran evvel önlem alınması düşüncesindeyim. Eğer ki önlem alınmaz ise, eğer bu barış süreci sansüre uğrarsa, biz bu seçim sürecinde yer almayacağız ve halkımızın yanında olacağız.""

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız