SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şavata Yeniden..

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi’ni 2 yıldır yöneten AKP'li Mehmet Naci Şavata, yapılan seçimler sonrasında güven tazeledi. Seçime tek aday olarak katılan Şavata, “3 yıllığına güven tazeledik. Çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz” dedi.

İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda meclis başkanı, başkan vekilleri, kâtip üyeler ile il encümeni seçimleri gerçekleştirildi. Mevcut başkan Naci Şavata tek aday olarak gösterildi. Yapılan oylama neticesinde Şavata 39 oyun 33’ünü alarak 3 yıllığına yeniden başkan olarak seçildi.

Şavata, seçimlerin ardından tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, “Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar kamuoyunda takdir toplamıştır. Bunda tüm üyelerimizin katkısı büyüktür. Hepinizin hizmet için yarıştığını biliyorum. Allah bu dönemde de yardımcımız olsun. Hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Benim de tarafsız yönetimim aynen devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Başkanlık oylamasında 6 tane de boş oy çıktı. Boş oyların muhalefet parti temsilcileri tarafından verildiği tahmin ediliyor.

DİĞER SEÇİMLER
Başkanlık seçimlerinin ardından 1. ve 2. Başkan Vekilliği, kâtip üye seçimleri ile il encümeni seçimleri gerçekleştirildi. İl Genel meclisi başkanlığı seçimlerindeki gibi her seçim oylamasında 6 adet boş oy çıktı.

Seçim sonuçları ise şu şekilde oluştu:

1.Başkan Vekili-Hasan Göğüs
2.Başkan Vekili- Nebi Yiğit

Katip Üye asil:
Burhan Ayhan
Cafer Kuşdoğan

Katip Üye yedek:
Mehmet Akdeniz
Mehmet Boyraz

İl Encümenleri:
Abdurrrahman Kızıl
Mehmet Akdeniz
Mehmet Kızılaslan
İbrahim Kılıç
Battal Tuncal

Bu arada 1. başkan Vekilliği seçimlerinde önerilmemesine rağmen Hilmi Saltığ’a 1 oy çıkması dikkat çekti. CHP ve Saadet Partili üyelerin oylamalarda boş oy kullandığı görüldü.

ADAY ADAYI KONUŞTU
12 Haziran tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri nedeni ile İl Genel Meclisi üyeliğinden istifa ederek AKP’den aday adayı olan Ali Aydoğan kısa bir konuşma yaparak; “Sizlerle birlikte burada hizmet ettim. Ancak vekillik yolunda aday adayı olmam nedeni ile istifa etmek zorunda kaldım. Burada sorunların çözümü için çalıştık. Ben artık Malatya’nın sorunlarını yakından bilen birisi olarak, vekil seçilirsem Ankara’da bu sorunların takipçisi olacağım” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız