SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şavata'nın Babası Vefat Etti

A- A+ PAYLAŞ

Film yapımcısı, yönetmen ve aktör Gani Şavata'nın babası ve eski Malatya belediye başkanlarından Naci Şavata'nın amcası olan Tahir Şavata (fotoğraftaki) vefat etti.

83 yaşında hayatını kaybeden Tahir Şavata, 6 Mart Perşembe günü Malatya Şehir Mezarlığı'nda öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Battalgazi ilçesindeki Ali Baba Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ŞENER'LE TARTIŞMIŞTI..
Vefat eden Tahir Şavata, Haziran 2003'de Malatya'ya gelen dönemin Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'le olan tartışması ile basının gündemine gelmişti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Bakan Şener, burada partililere seslenmişti. Şener'in konuşmasının ardından yanına yaklaşan Tahir Şavata, önceleri İnönü'ye, sonra Özal'a ve son olarak da AKP'ye oy verdiklerini belirterek, sıkıntılarını iletmek istediğini söylemişti. Ancak Bakan Şener'den, "Bu kadar vatandaş bizi bekliyor, programımız var geç kaldık" cevabını alan Tahir Şavata, "Siz vekil, ben asilim, dinlemek zorundasınız. Hep siz konuştunuz, vatandaşı konuşturmayacaksanız ve sorunlarını dinlemeyecekseniz neye geldiniz?" diyerek tepkisini dile getirmişti. Bakan Şener de, Şavata'nın konuşmasına devam edip etmemesini orada bulunanların oyuna sunmuş, çoğunluk Şavata'nın konuşmasını sürdürmesini istemeyince Bakan Şener, Şavata'nın konuşmasını sürdürmesine rağmen dinlemeyip salondan ayrılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız