SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcı Ceza İstedi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Hastanesi’nin yemek ihalesinde bir katılımcıdan rüşvet istedikleri iddiasıyla yargılanan hastanenin İhale Komisyonu Başkanı olan, Başhekim Yardımcısı ve aynı zamanda Kızılay Malatya Şube Başkanı Dr. Ali Y. ile 5 hastane personeli hakkında 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Rüşvet Almak ve Vermek, İhaleye Fesat Karıştırmak” suçlamasıyla açılan davada, Cumhuriyet Savcısı sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Yemek şirketi olan Yavuz Yanar isimli şahsın şikâyeti sonucunda Malatya Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Malatya Kızılay Şube Başkanı Dr. Ali Y., Malatya Devlet Hastanesi’nde görevli diyetisyenler Jale D., Emire K., sağlık memurları Doğan Ö., Ali B. ve aşçı Mehmet Ö. hakkında ‘Rüşvet Almak ve Vermek, İhaleye Fesat Karıştırmak’ suçlamasıyla Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya devam edildi. Sanıklar ve avukatları suçlamayı kabul etmediler.

Duruşma savcısı Ahmet Aktı, duruşmada mütalaa verdi ve sanıkların cezalandırılmasını istedi. Mütalaada, Yavuz Yanar’dan ihaleyi kazandırmak için 150 bin lira rüşvet istendiği, bunun komisyon başkanı ve üyeleri arasında eşit şekilde paylaşılacağının tanık ifadelerinde yeraldığını, şahsın bu parayı vermeyi kabul etmeyince, teslim ettiği ihale belgelerinde “Var” olarak işaretlenen bir belgeyi bu şahsın şirketinin ihaleye katılamaması için dosyadan çıkararak yok ettikleri iddia edildi. Savcı, mütalaasında sanıkların TCK’nın 252/1 ve TCK 235/2-c maddelerinden ayrı ayrı cezalandırılmalarını istedi. Bu maddeler 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Duruşma, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre istemeleri üzerine 25 Şubat Cuma gününe ertelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız