SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Savcı Elazığlı Hemşehrimiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:52:03
A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Büyük Birlik Partisi (BBP) eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği şüpheli kazayla ilgili soruşturmayı yürüten Kahramanmaraş savcısının verdiği takipsizlik kararlarını kaldırdı. Takipsizlik kararının kaldırılmasını yorumlayan BBP Genel Başkan Yardımcısı avukat Selami Ekici, sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti. 

BBP Genel Başkan Yardımcısı Av. Selami Ekici, Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi, BBP eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği şüpheli kazayla ilgili soruşturmayı yürüten Kahramanmaraş savcısının verdiği takipsizlik kararlarını kaldırılmasını değerlendirdi. Savcının, şüpheliler hakkında yüklenen suçlardan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına dair verdiği kararın, helikopterden cihazı çalan isimler ve kaza kırım ekibini de kapsadığını belirten Ekici, mahkemenin, takipsizlik kararının kaldırılmasına dair kararı, soruşturma avukatlarının itirazı üzerine alındığını söyledi. Ekici takipsizlik kararının kaldırılmasının ardından yaptığı açıklamada, itirazlarının dikkate alındığını belirterek, sürecin bundan sonra da devam edeceğini aktardı.

Yaşanan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ekici, “Kamuoyunun da yakından bildiği gibi Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasından sonra Malatya’da yürütülen Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülmeye başlandı. Dosyanın soruşturma savcısı Habip Korkmaz, bir ay gibi kısa bir sürede 130 klasör dosyayı izleyip incelemesi mümkün olmadığı halde dosyaya takipsizlik kararı verdi. Tabi biz kanuni hakkımız olan takipsizlik kararına itiraz ettik. İtirazı Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi inceleyerek bu takipsizlik kararının hukuka uygun olmadığını ve savcının kararının yanlış olduğunu değerlendirerek takipsizlik kararını iptal etti ve kararı kaldırdı. Bundan böyle dosya Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı’nda örgütlü bir suç olarak soruşturmaya devam edilecek. Ve yeni bir savcı atandı dosyaya Burhanettin Gül isminde bir savcı ve Elazığlı bir hemşehrimiz. İnşallah dosyayı layıkıyla inceleyip suçluları adalet önüne çıkarması noktasında bizlere de yardımcı olur diye düşünüyoruz. Tabi bu kolay olmadı özellikle Şubat 2014’te Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Başsavcı Konya’ya düz savcı olarak atandı. Bizim edindiğimiz bilgiler dosyanın tamamına savcının takipsizlik kararının vermesine müdahale ettiğinden dolayı. Yine takipsizlik kararını kaldıran Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ise düz hakim olarak Kayseri’ye tayini yapıldı. Bunlar tabi adalete açıkça müdahale olduğunu göstermektedir. Ama biz BBP olarak Alperenler olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Ama şunu da ifade etmekte fayda görüyorum her ne kadar dosyalara hukuka müdahale edilse de görevini namusuyla yapan, hukuka inanan, Türk evladı olan ciddi hakimlerimiz ve savcılarımız da var. İnşallah Türkiye bu karanlık günlerden kurtulur ve adaletin hukuk ilkesinin işlendiği bir devlet olur diye temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız