SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcı En Ağır Cezayı İstedi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:00:37
Savcı En Ağır Cezayı İstedi
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan ilçesinde eşini başına demir sopa ve çekiç ile vurarak öldüren ve ardından ise çay demleyerek içen katil zanlısı için Cumhuriyet Savcısı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. 

DEMİR SOPA VE ÇEKİÇ İLE ÖLDÜRDÜ 

Hekimhan İlçesinin Basak Mahallesinde (köyünde) 8 Nisan 2014 tarihinde gece saat 02.00 sularında  yaşanan olayda İsmail Çalışkan (58) adlı şahıs, eşi Fatma Çalışkan’ı (44) önce demir sopa ile ardından ise çekiç ile vurarak öldürmüştü. Katil zanlısı eşini öldürdükten sonra kanlar içinde kalan kadını evde bırakarak gitmiş ve talihsiz kadın olay yerinde ölmüştü. Fatma Çalışkan’ın kesici alet ve çekiç tarzı alet ile kafasına aldığı çok sayıda darbeye bağlı beyin kanaması ve kafa travması neticesinde öldüğü tespit edilmişti. 

Cinayet davasının 4. duruşmasına Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşma arasında katil zanlısı İsmail Çalışkan’ın reddi hakim talebinde bulunduğu, ancak Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce reddi hakim talebinin reddine karar verildiği kaydedildi. 

PİŞMAN DEĞİL, HİÇ BİR İNDİRİM UYGULANMAMALI”

Mağdurların avukatı Yasemin Hamamcı, dosyanın karar aşamasına geldiğini, kovuşturmanın genişletilmesi taleplerinin olmadığını belirterek, “Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz. Biz sanık lehine gerek tahrik hükümlerinin uygulanması bakımından, gerekse takdiri indirim nedenlerinin uygulanmasını istemiyoruz. Olaydan sonra hiçbir şekilde pişmanlığı yoktur. Olaydan sonra eşine yönelik aldatıldığına yönelik ağır ithamlarda bulunmuştur. Tanıklar da böyle bir olay olmadığını zaten söylemişlerdir. Bu nedenle indirim yapılmamasını istiyoruz, sanık olaydan dolayı pişman değildir” dedi.

SAVCI: AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS 

Duruşma Savcısı Veysel Ertarğın esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sunarak, sanığın eşini soba demiri ve çekiş ile kafasına vurarak öldürdüğünü, sanığın suçunu itiraf ettiğini, bu nedene kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Katil zanlısı İsmail Çalışkan ise, verilen mütalaayı kabul etmediğini, eşini namus meselesi nedeniyle öldürdüğünü ileri sürdü. Katil zanlısı çalışkan, olay gecesi eşinin kendisine saldırdığını, bunun üzerine kendini savunmak için demir sopa ve çekiş kullandığını ileri sürdü.

Mahkeme Heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek, sanık İsmail Çalışkan’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

ÇAY DEMLEYİP İÇMİŞ…

Davanın bir önceki duruşmasında tanık olarak dinlenen evin en küçük çocuğu olayın tek tanığı olan 11 yaşındaki K.  Çalışkan, babasının annesine demir sopa ve çekiç ile vurduğunu anlatarak, “Sonra onu sürükleyerek kilerin olduğu yere götürdü. Annem yerde idi. Her tarafı kanıyordu. Bende evdeki mavi havluyu alıp kanayan başına tuttum. Bu sırada babam çay demledi. Ekmek arasına peynir koyup yedi ve sonra evden ayrıldı. Daha sonra ben jandarmayı aradım. Önce ambulans geldi, ardından da jandarma geldi” demişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız