SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcı Suikasti Sanığı Malatya'da Yargılanacak

0
Güncellendi - 2017-10-17 02:35:31
Savcı Suikasti Sanığı Malatya'da Yargılanacak
A- A+ PAYLAŞ

  • Şehit Başsavcının suikast davası… K.Maraş'taki operasyonda yaralı yakalanan sanık PKK’lı terörist Malatya’da yargılanacak

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un (yandaki fotoğrafta) suikast sonucu şehit edilmesiyle ilgili davada tutuksuz yargılanan kadın sanığın terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda Tunceli’de öldürüldüğü ortaya çıkarken, geçtiğimiz Ağustos ayında Kahramanmaraş’ta yaralı olarak yakalanan Azad Çünğüş kod adlı Gürbüz Topçu’nun suikast davasında yargılanması için dosya Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığından talep edildi.

Tunceli’nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun (34), 19 Eylül 2012 tarihinde Kandolar Mahallesi’ndeki adliye lojmanlarındaki evinin bulunduğu binaya girdiği sırada kimliği belirsiz kişi tarafından başına bir el ateş edilmiş ve ağır yaralanan Uzun kaldırıldığı Elazığ Fırat Üniversitesi’nde kurtarılamayarak şehit düşmüştü.

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un şehit edilmesi olayına ilişkin dava, güvenlik nedeniyle Ocak 2015 tarihinden beri Malatya Adliyesinde görülüyor.

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un 19 Eylül 2012 tarihinde suikast sonucunda şehit edilmesiyle ilgili toplam 12 sanığın tutuksuz yargılandığı davaya Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davanın sanıklarından Ebru Öz Eylül 2015 tarihinde Tunceli’nin Pülümür ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda öldürülmüştü.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar katılmazken, avukatları duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada Ahmet Zaza kod adlı gizli tanık dinlendi. Gizli tanık Ahmet Zaza, daha önce vermiş olduğu ifadelerini tekrar ettiğini belirtti. Gizli tanık Ahmet Zaza olay esnasında kendisinin Ovacıkta inşaatta çalıştığını ve bazı sanıkları lojmanların yanında keşif yaparken gördüğünü anlattı. Gizli tanık, olayın nasıl olduğunu bizzat görmediğini söyledi.

Gizli tanık Ahmet Zaza, davada tutuksuz olarak yargılanırken Eylül 2015 tarihinde Tunceli’nin Pülümür ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda öldürülen Ebru Öz ile ilgili olarak, “Ebru Öz adlı sanığın annesi ile birlikte savcılık lojmanlarında temizlik işi yaptığını biliyorum. Ebru Öz dağa çıktı, sonra öldürüldüğünü biliyorum” dedi.

Sanık avukatları, gizli tanığın anlatımlarına gerek olmadığını, davada yargılanan bazı sanıkların olay tarihinde Ovacık’ta olmadığına dair delil ve belgelerin dosyada bulunduğunu belirttiler.

Cumhuriyet Savcısı Musa Erdem Altınhalka, 29 Ağustos 2017 tarihinde Kahramanmaraş’ta yaralı olarak yakalanan Azad Çüngüş kod adlı PKK’lı Gürbüz Topçu’nun (yandaki fotoğrafta) kamuoyu gündemine geldiğine vurgu yaparak, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un şehit edilmesi olayına ilişkin her hangi bir soruşturma olup olmadığının, var ise mahkemeye gönderilmesine karar verilmesini talep etti.

Duruşmayı sonlandıran mahkeme heyeti, Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un şehit edilmesi olayına karıştığı belirtilen Azad Çünğüş kod adlı PKK’lı Gürbüz Topçu ile ilgili olarak Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığından soruşturma evraklarının mahkemeye gönderilmesi ve dava açılması halinde Malatya’daki dava ile birleştirilmesinin talep edilmesini kararlaştırdı.

Duruşma 10 Ocak 2018 tarihine ertelendi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız