SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcı Tahliye İstedi Ama..

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:47:06
Savcı Tahliye İstedi Ama..
A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi davasında örgüt lideri olarak yargılanan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında tahliye kararı veren Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, davada örgüt üyesi olarak yargılanan diğer asker sanıklar için tahliye talebini reddetti. Savcı ise mütalaasında sanıklar için tahliye talebinde bulundu. 

Malatya’da 3 misyonerin öldürülmesi olayı davasında “Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, tasarlayarak öldürme” suçlarından tutuklu yargılanan Emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Astsubaylar Abdullah Atılgan, Murat Göktürk, Uzman Çavuş Mehmet Çolak ve Öğretim Görevlisi Ruhi Abat hakkında avukatların yaptığı tahliye başvurusuna Cumhuriyet Savcısı tahliye edilmeleri konusunda mütalaa verirken, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti ise tahliye taleplerini reddederek, dosyayı davanın göründüğü Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Aynı mahkeme davada örgüt lideri olarak yargılanan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında ise geçtiğimiz hafta tahliye kararı vermişti.

Zirve Yayınevi davasının asıl 5 sanığı ise 5 yıllık tutukluluk süresi nedeniyle geçtiğimiz 8 Mart’ta 7 yıl sonra tahliye edilmişti.

Zirve Yayınevi davasının duruşması 23 Haziran Pazartesi günü Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde özel yetkili mahkemelerin kapatılması nedeniyle yeni heyet tarafından görülmeye başlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız