SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcı "Tanık" Oluyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:50:11
Savcı
A- A+ PAYLAŞ
 
Eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Kazım Çillioğlu'nun ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, ''ölü muayene ve otopsi tutanağını'' tanzim eden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Taştan'ın ''tanık'' sıfatıyla ifade vereceği bildirildi. 
    
 AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği, Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığından 1994 yılında lojmanında ölü bulunan Albay Kazım Çillioğlu'nun ''ölü muayene ve otopsi tutanağı'' tanzim eden ve şu anda Ankara'da görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Taştan'ın ''tanık'' sıfatıyla ifadesinin alınmasını talep etti. 
     
Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994 yılında lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak ''intihar ettiği'' kanısına varılan Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun, savcılığa başvurarak babasının suikast sonucu öldürüldüğünü öne sürmesi üzerine soruşturma başlatılmıştı. 
     
Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı tarihte Tunceli Valisi olan Atıl Üzülgen ile dönemin kurmay başkanı, jandarma bölük komutanı, Çillioğlu'nun korumaları ve MİT görevlilerinin de aralarında yer aldığı birçok kişinin ifadelerine başvurulmuştu. 
     
Savcılık ayrıca Çillioğlu'nun otopsi raporunu da inceleyerek kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Düzce'de bulunan mezarının açılmasına karar vermişti. 
     
Düzce'de bulunan mezarının açılmasının ardından da Albay Kazım Çillioğlu'nun kafa tası saç köklerinde arseniğe rastlanmış, kürek kemiğinde kurşun yarası olduğu öngörülen bir delik ve kaburgalarında kırıklar tespit edilmişti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız