SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcı Üst Sınırdan Ceza İstedi

0
Güncellendi - 2018-07-15 06:30:26
Savcı Üst Sınırdan Ceza İstedi
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel’in Malatya'da yargılandığı davada,  duruşma savcısı, mahkemeye esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı, Kışanak için ‘silahlı terör örgütünü kurmak ve yönetmek’ suçundan 22,5 yıl, Tuncel için ise ‘silahlı terör örgütüne üye olmaktan 15 yıl hapis cezası isterken, her iki tutuklu sanık için ‘iki defa zincirleme silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan üst sınırdan 26 yıl 8’er ay hapis cezası istedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan, Kışanak ve Tuncel hakkında açılan davanın dokuzuncu duruşması Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Tuncel ve Kışanak, ‘mahkeme huzurunda bulunmak istemelerinden’ dolayı tutuklu bulundukları Kandıra Cezaevi'nden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılmadı.

Tutuklu sanıklar eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılandığı davada, duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu.

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında Kışanak için ‘silahlı terör örgütünü kurmak ve yönetmek’ suçundan 22,5 yıl, Tuncel için ise ‘silahlı terör örgütüne üye olmaktan 15 yıl hapis cezası isterken, her iki tutuklu sanık için ‘iki defa zincirleme silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan üst sınırdan 26 yıl 8’er ay hapis cezası istedi.

Mahkeme heyeti, avukatların taleplerini aldıktan sonra tutuklu sanıklar Kışanak ve Tuncel’in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Heyet ayrıca, 8 Ekim’de karar duruşması yapılacağını açıklayarak, Kışanak ve Tuncel’in duruşmada mahkeme salonunda hazır edilmesini kararlaştırdı.

Güvenlik dolayısıyla Malatya'ya alınan davanın iddianamesinde, Kışanak hakkında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", 41 kez "terör örgütü propagandası yapmak" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak" suçlarından 57 yıl 6 aydan 230 yıl 6 aya kadar, Tuncel hakkında da "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve 16 kez "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 23 yıl 6 aydan 95 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Isar (5 yıl önce)
    Az bile istemis savci bey bunlara muebbeti en ust snirdan verecen ki bak bidaha devlete kafa tutabiliyolarmi..
    0
    0
    Yanıtla