SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Savcılığa İntikal Etmişti'!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:00:23
'Savcılığa İntikal Etmişti'!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, geçtiğimiz hafta meydana gelen ve 6 kişinin yaşamını yitirdiği kaza ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğu konusundaki eleştirilere, basını bilgilendirme toplantısında cevap verdi. 

Kazanın olduğu günün gecesi saat 22.00 sularında kendisini arayan Yeni Malatya Gazetesi ve İhlas Haber Ajansı Muhabiri Burhan Karaduman'a, bir başka ajans mensubunun daha önce aldığı bilgilerin “daha doğru olduğunu” belirterek, o basın mensubundaki bilgilerden yararlanmasını salık verdiğini yazdığımız Vali Şahin, bu konunun doğru olmadığını iddia etti. Vali Şahin, "Konu savcılığa intikal etmişti. Adalet ve İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda uyarıları var. Savcılıklara intikal eden bir konuda bizlerin açıklama yapması mümkün değil." diyerek kendisi savundu.

Vali Şahin, sözlerinin sonunda, yaşamını yitirenlerin isimlerinin sıcağı sıcağına verilmesi sırasındaki olası hataların daha da vahim sonuçları doğurabileciğini ifade etti.

Kazayla ilgili olarak, kazanın oluşuna yolaçan koşullarla ilgili ihmal ve sonrasında yaşananlar, kamuoyunun süratli ve doğru bilgi ihtiyacının karşılanmasıyla ilgili duyarsızlık vb. eleştirilere yer verilen "6 Kişi İhmale mi Kurban Gitti?" başlıklı haberin bir bölümünde, "..Kazada ölen ve yaralananlarla ilgili resmi makamların bilgi vermemeleri nedeniyle saatlerce kamuoyuna çelişkili ölü ve yaralı isimleri ile sayıları yansırken, gazete ve ajans büroları da yakınlarının kazaya karışmış olmasından endişe eden vatandaşlarca sıkça arandı. Ancak, tüm bunlara karşın Vali Vasip Şahin ve diğer ilgililerden “doğru bilgi akışı” gelmedi.

Vali Vasip Şahin, saat 22.00’den sonra kendisine ulaşan ve doğru bilgi talep eden basın mensubuna, bir başka ajans mensubunun daha önce aldığı bilgilerin “daha doğru olduğunu” belirterek, o basın mensubundaki bilgilerden yararlanmasını salık verdi.." denilmişti.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız