SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcılığa Karşı Yankesici Tanık!

A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi davasının 31. duruşması Perşembe günü yapılacak. Ancak mahkemeye azmettirici Varol Bülent Aral hakkında birbirinden farklı bilgiler ulaştırılıyor.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihindeki Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı misyonerlerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi cinayetleri ile ilgili davanın 31. duruşması 20 Ocak günü yapılacak. Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler Malatya Kapalı Cezaevi'nde, tutuklu sanık Varol Bülent Aral ise Adıyaman Cezaevi'nde tutuluyor. Dava kapsamında Hüseyin Yelki, Kürşat Kocadağ ve Mehmet Gökçe ise tutuksuz
yargılanıyor.

Zirve Yayınevi'nin geçtiğimiz 29. duruşmasında tanık olarak dinlenen Orhan Kartal, Adıyaman Cezaevi'nde 2008 yılında 2 ay süreyle Varol Bülent Aral ile birlikte kaldıklarını ve Aral'ın burada kendisiyle konuşurken Zirve Yayınevi olayını yönlendirdiğini, Veli Küçük ile irtibatlı olduğunu, olaydan önce Adıyaman'a gelerek bilerek Kalaşnikof silahla yakalatarak cezaevine girdiğini, olayın daha sonra gerçekleştiğini anlattığını ileri sürmüştü.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı ise mahkemeye gönderdiği resmi yazıda Adıyaman Cezaevi'nde Orhan Kartal ile Varol Bülent Aral'ın aynı koğuşta kalmadığı belirtilmişti.

Tanık ile Cumhuriyet Başsavcılığı'nın birbirinden farklı görüşler ortaya koymaları üzerine Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, aynı koğuşta kalan ve yankesicilik ile sahtecilik suçlarından hükümlü Mustafa Yılmaz'ın ifadesinin alınmasına karar verdi. Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 Ocak 2011 günü ifadesi alınan Mustafa Yılmaz, "Ben Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz Kurumu E 1 Koğuşunda 4 yıldır kalmaktayım. Varol Bülent Aral ile tanık Orhan Kartal kısa bir dönem birlikte aynı koğuşta kaldılar. Tahminen 2008 yılının 10 ve 12. aylarında aynı koğuşta kaldılar. 2008 yılı 10 ve 12. aylarında Varol Bülent Aral, ruh sağlığı yönünden rapor aldırmak için Adli Tıp Kurumuna sevk edildiler. Daha doğrusu bize öyle söylendi" ifadelerini iddia etti.

Zirve Yayınevi'nin 31. duruşmasında kendisini eski JİTEM elemanı olarak tanıtan ve gasp suçundan hükümlü Erhan Özen, mahkemede yeniden dinlenecek. Duruşmada yine gasptan hükümlü olan ve mahkemelerde kendisini JİTEM haber elamanı olarak tanıtan Malatya Kerkük Kardeşlik Derneği Başkanı Veysel Şahin ile Ercan Genli de tanık olarak dinlenecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız