SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcılığa Suç Duyurusu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin Karakavak bölgesinde yaptığı şuyulandırma çalışmaları sırasında "yolsuzluk ve usülsüzlük" yaptıkları öne sürülen İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan (fotoğraftaki), belediyeden ihale ile işi alarak şuyu uygulamasını yapan Harita Mühendisi AKP İl 2. başkanı Eyüp Sağlam ve bu şuyuyu belediye adına kontrol etmekle görevli mühendis hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Malatya Belediyesi'nin, Karakavak bölgesinde şuyu ihalesi verdiği ve aynı zamanda AKP il 2. başkanı olan Harita Mühendisi Eyüp Sağlam'ın yaptığı şuyu çalışması ile bir ortak grubuna ait hissenin 1600 metre uzaklıktaki Ankara Caddesi (Ankara Asfaltı) yanına, Fahri Kayahan Bulvarı kavşak girişi yakınına taşınması ve hisse sahiplerine 10 misli rant sağlandığı iddialarıyla gündeme getirilmişti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu haber ve suçlamalara karşın, yapılan işlemin normal ve hukuka uygun olduğunu öne sürmüş, imardan sorumlu belediye başkan yardımcısı Ahmet Ceyhan'ı da bu konudaki soruları yanıtlaması için görevlendirmişti. Ceyhan da, belediye başkanını bilgilendirdiği şekilde, uygulamada herhangi bir yasadışılık olmadığı iddiasını tekrarlarken, sorulan sorulara net yanıtlar verememişti.

Karakavak bölgesindeki şuyu uygulamasında, farklı muameleye tabi tutulan, bu arada yaptığı şuyu ile ilgili haberlere tepki gösteren Harita Mühendisi Eyüp Sağlam'ın suçlamasına muhatap olan arsa sahiplerinden Mehmet Fırat, "Yolsuzluk ve Usulsüzlük" iddiasını içeren suç duyurusunu Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletti.

Suç duyurusuna ilişkin dilekçede, tartışma konusu olan ve 10 kat değer kazandırılan arsa hissesi ile ilgili olarak Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan'ın özel ilgisi ve yönlendirmesi iddiaları da detaylarıyla yeraldı.

Suç duyurusunda Ahmet Ceyhan'ın yanı sıra AKP il 2. başkanı Harita Mühendisi Eyüp Sağlam ismen geçerken, 3. suçlanan isim ise belediyenin bu şuyuyu kontrolla görevli mühendisi oldu.

AYNI BELEDİYEDE ÇALIŞMIŞLAR..
Bu arada, haklarında suç duyurusunda bulunulan isimlerden Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan ile Harita Mühendisi Eyüp Sağlam'ın, geçmişte aynı dönemde İstanbul Eyüp Belediyesi'nde görev yaptıkları, Ceyhan'ın Malatya Belediyesi'ne geçtiği, Sağlam'ın da Eyüp Belediyesi'ndeki görevinden istifa edip Malatya'ya geldiği ve serbest çalışmaya başladığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız