SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcılığın Talebine Red

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:15:59
Savcılığın Talebine Red
A- A+ PAYLAŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, YÖK'e ait gizlilik taşıyan bazı bilgi ve belgelerin yayımlandığı internet sayfalarına erişimin engellenmesi talebi mahkemece reddedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, siber saldırı sonrasında, YÖK'e ait gizlilik taşıyan bazı bilgi ve belgelerin yayımlandığı internet sayfalarına erişimin engellenmesi talebiyle dün Ankara 6. Sulh Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Talebi değerlendiren mahkeme, erişimin engellenmesi istemini ''mağdur kamu kurumunun mahkemeye bu taleple, doğrudan başvurması'' gerekçesiyle reddetti.

Öte yandan, soruşturmayı yürüten Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu soruşturma dosyasını TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne gönderdi. Soruşturma, TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülecek.

YÖK'ün, elektronik belge yönetim sistemi 8 Ocak'ta siber saldırıya uğraması ile veri tabanında yer alan ve gizlilik taşıyan bazı bilgi ve belgelere ''hukuk dışı'' yollarla ulaşılarak internet ortamında paylaşıma açılması üzerine YÖK suç duyurusunda bulunmuştu.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız