SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcılık DDK Raporunu Bekliyor...

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:22:23
Savcılık DDK Raporunu Bekliyor...
A- A+ PAYLAŞ
 
Turgut Özal, 19. ölüm yıldönümünde dualarla anılıyor.
 
Turgut Özal, 17 Nisan 1993'te Çankaya Köşkü'nde görevi başındayken hayatını kaybetti.
 
Ölüm sebebi resmî belgelere 'kalp krizi' olarak geçti. Ancak eşi Semra Özal ve büyük oğlu Ahmet Özal suç duyurusunda bulundu.
Bunun üzerine, 2010 yılında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sürüyor ancak olayla ilgili zamanaşımının dolmasına bir yıl kaldı.
 
Soruşturmayı yürüten savcılık, Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) hazırlamakta olduğu raporun açıklanmasını bekliyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatı üzerine harekete geçen DDK'nın raporunu önümüzdeki ay tamamlaması bekleniyor.
 
Turgut Özal, 19. ölüm yıldönümünde dualarla anılıyor
 
Bu arada, Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 19. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak. Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Galip Demirel, bu yılki anma etkinlikleri için Erzurum'u seçtiklerini açıkladı.
Demirel, bu çerçevede Ulu Cami'de mevlit okutulacağını, Atatürk Üniversitesi'nde de sempozyum düzenleneceğini kaydetti. Turgut Özal için her yıl Türkiye'nin farklı bir şehrinde anma töreni düzenlemek istediklerini belirten Demirel, "Anma programının düzenleneceği 4. il olan Erzurum halkının, vefasıyla tarihî bir gün yaşatacağını düşünüyoruz. Bu programa Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşların teşrif etmesini bekliyoruz. 2011'deki anma programında 10 binden fazla hatim okundu. Anadolu insanının anma programına katacağı çok şey olduğunu düşünüyoruz. Okuduğumuz hatimleri hem merhum Özal'ın ruhuna hem de tüm şehit ve gazilerimize hediye edeceğiz." diye konuştu. Özal için ayrıca Topkapı'daki Anıtmezar'da resmî ve dinî tören yapılacak. Malatya Belediyesi'nde de bir sempozyum düzenlenecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız