SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcılık İtiraz Ediyor..

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Çarşamba günü Hıristiyanlık propagandası içeren kitapların dağıtımını yapan Zirve Yayıncılık İrtibat Bürosu'nda 3 kişinin vahşice katledilmelerinin ardından gözaltına alınanlardan adliyeye çıkarılan 11 kişiden 5'inin tutuklanması, 6'sının ise salıverilmesinin ardından, 6 zanlı ile ilgili mahkeme kararına savcılığın itiraz edeceği belirtiliyor. Savcılığın itirazını Salı günü mahkemeye yapabileceği, halen dosya üzerinde incelemenin sürdüğü, 6 kişinin tamamı ya da bir bölümü için "serbest bırakma" kararına itirazda bulunulabileceği kaydediliyor. Ayrıca, olayın "kilit zanlısı" durumunda olan ve olayın geçtiği 3. kattaki bürodan yere atladığı için yaralı olarak tedavisi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde süren Emre G. hakkında doktorların açıklama yapmamaları konusunda savcılıkça alınan kararın tıp merkezi yönetimine iletildiği öğrenildi. Ayrıca, yoğun bakımda bulunan Emre G.'nin kendine geldiğinde söylediği iddia edilen sözlerle ilgili haberlerin "gerçeği yansıtmadığı", zanlının herhangi bir konuşmasının söz konusu olmadığı öğrenildi.

Alman uyruklu Tilmann Ekkhart Geske ile Hıristiyan oldukları, yayınevinin elemanları oldukları belirtilen Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürülmeleriyle ilgili Hamit Ç., Abuzer Y., Cuma Ö., Salih G. ve halen hastanede tedavisi süren Emre G.'nin kız arkadaşı Turna I. tutuklanmışlardı. Tutuklanan 4 erkek şahıs olay yerinde polis tarafından yakalanmışlardı. Daha sonra gözaltına alınanlardan Mesut T., Abdullah K., Mehmet U., Kürşat K., Mehmet G. ve Muammer Ö. adlı zanlılar ise serbest bırakılmışlardı. Tedavisi süren Emre G. hakkında henüz herhangi bir adli karar verilmediği belirtiliyor.

YENİ GÖZALTILAR OLABİLİR..
Bu arada, olayla ilgili görevlendirelen 1 başsavcı vekili ve 3 savcının soruşturmayı sürdürdükleri, elde edilen bilgilere göre yeni gözaltılar olabileceği bildiriliyor.

Diğer yandan, yaralı Emre G. ve olayın hastaneyi ilgilendiren bölümüyle ilgili açıklamaları sık sık basına yansıyan TÖTM'nin doktorlarına savcılıkça, bu konuda açıklama yapmama yasağı getirildiği de haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız