SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcılık Soruşturuyor

A- A+ PAYLAŞ

Sultansuyu Tarım İşletmeleri arazisinde 25 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü iddialarıyla ilgili olarak Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Ahmet Baş, köpeklerin ölümünden kendilerinin sorumlu olmadığını söyledi. Ahmet Baş ayrıca öldürülen köpek sayısının 25 değil 5 tane olduğunu iddia etti. Bu arada, konu Akçadağ Savcılığı tarafından da soruşturulmaya başlandı.

Bir işçinin intihar girişimi, süt sığırlarının Eskişehir’e nakledilmesi ve çeşitli usulsüzlük iddialarının ardından son olarak köpek katliamı iddiası ile gündeme gelen Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Ahmet Baş, işletmeye bağlı arazilerdeki köpek cesetleri ile ilgili kendisini savundu.

Köpeklerin ne şekilde öldürüldüğünü bilmediklerini ve olayın sorumluğunu kabul etmediğini ifade eden Baş, önce ‘bizde araştırıyoruz’ dedi, ardından savcılığın soruşturma açtığını gerekçe göstererek kendilerinin soruşturma açmadıklarını söyledi.

ZİRAİ MÜCADELE SONUCU ÖLMÜŞ OLABİLİRLER
Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Ahmet Baş, bu açıklamasının ardından köpek ölümlerinin nedenine ilişkin tuhaf bir açıklama yaptı. Baş, ‘Biz burada zirai mücadele yapıyoruz. Fare ve haşere mücadelesi yapıyoruz. Fare ilaçlaması sonucunda bir köpek gidip bu zehirli farelerden yemiş olabilir. Bunun sonucunda ölmüş olabilir’ diye konuştu.

Ahmet Baş, başıboş köpeklerin Sultansuyu arazisinde çokça bulunduğunu belirterek ‘Bunlar çevreye zarar verse daha mı iyi olur?’ diyerek, köpeklerin bu arazilerde dolaşmasının sakıncalı olduğunu kaydetti.

Veteriner olan Ahmet Baş’ın yönettiği Sultansuyu harasında geçtiğimiz Perşembe ve Cuma günü toplam 25 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilmiş ve bu köpekler işletmenin arazine atılmıştı.

SAVCILIK SORUŞTURMA AÇTI
Bu arada olayı geçtiğimiz Cuma günü duyan Hayvan Hakları Federasyonu Diyarbakır Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler’in görevlendirdiği bir heyet, Cumartesi gelerek suç duyurusunda bulundu. Jandarma ile birlikte köpek ölülerinin bulunduğu Sultansuyundaki araziye giden HAYTAP yetkilileri, olayın peşini bırakmayacaklarını ve sorumluların cezalandırılması için mücadele edeceklerini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız