SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcılık Takipsizlik Vermiş

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:19:18
Savcılık Takipsizlik Vermiş
A- A+ PAYLAŞ

Organize Sanayi Bölgesi’nin atık sularının yoğun miktarda ağır metal içerdiği, çevre ve insan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle Şahnahan Deresine akıtılmaması yönünde Malatya Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından 2010 yılında verilen ihtiyat-i tedbir ve mühürleme karına rağmen,  atık suların mühürlenen Şahnahan Regülatörüne akıtılarak ‘mahkeme kararının hiçe sayıldığı’ gerekçesiyle yapılan suç duyurusunda, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verdi.  Başsavcılık, takipsizlik kararına gerekçe olarak ‘Mühür fekki suçu işlendiğine dair delil bulunamamasını’ gösterdi.

Şahnahan’da yaşayan bir grup köylü vatandaş, Organize Sanayi Bölgesi’nin atık sularının yarattığı kirlilik nedeniyle Malatya Barosu Avukatlarından Fikret Bekiroğlu aracılığı ile 2010 yılında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş ve başlatılan soruşturma sonucunda Malatya 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açılmıştı. 

Daha önce İnönü Üniversitesi’nce yapılan analizlerde kirliliği defalarca kez kanıtlanmış olan OSB’nin atık sularında 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin atadığı bilirkişi tarafından yapılan analizlerde, suyun yüksek miktarda ağır metal içerdiğini tespit etmiş ve Şahnahan Deresi’ne akıtılmaması yönünde ihtiyat-i tedbir kararı verip regülatörü mühürlemişti.

Ancak, mühürleme kararına rağmen, atık suların Şahahan’dan tahliye edildiğine ilişkin o dönem kamuoyunda gündeme gelen haberler üzerine Av. Fikret Bekiroğlu, Malatya 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin ihtiyat-i tedbir ve mühürleme kararına rağmen tahliyenin devam ettiği ve ‘Mühür fekki’ suçu işlendiği iddiasıyla 1. ve 2. OSB Müdürlüğü yetkilileri hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusu üzerine yapılan soruşturma sonucu Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, suçun işlendiğine dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. “Her ne kadar şüpheliler hakkında Malatya 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 2010/1292 Esas sayılı dosyasına konu 29.09.2010 tarihli ihtiyati tedbir kararına aykırı davranıp 31.10.2010 tarihli mühürü bozduklarından bahisle hazırlık soruşturması icra edilmiş ise de,

 İl Merkez Jandarma Komutanlığı’nın 27.02.2012 tarihli raporuna göre her hangi bir mühür fekki suçuna rastlanmadığı, tahliye vanasındaki mühürün yerinde olduğu, bu suçun işlendiği konusundaki delilin bulunmadığı,

Çevreye atık sularla zarar verilmesi suçu kapsamında ise 22.09.2010 tarihli bilirkişi raporunu müteakip Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2010/21770 soruşturma numaralı evrakı ile kamu davasının açılmış olduğu, Malatya 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2011/159 esas sayılı dosyası ile derdest bulunduğu hususları tüm soruşturma evrakı kapsamında anlaşılmış olup, 

Netice itibari ile işlendiği yönünde delilin bulunmadığı mühür fekki suçu ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca Kamu Adına Kovuşturma Yapılmasına Yer Olmadığına.”

ARŞİV FOTO: OSB'nin kirli sularının Şahnahan Deresi'ne akıtıldığı bu vananın mühürlendiği iddiasına karşılık, pis su tahliyesinin devam ettiği belirtiliyordu. 

HABER: Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız