SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcılıktaki İmar Dosyaları

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nde yaklaşık 1 ay önce “İmar arşivinin mühürlenmesi” ile başlatılan, imar usulsüzlüğü ve yolsuzluğu suçlamalarıyla ilgili “yapılanlar- yapılmayanlar” Belediye Meclisi’nin Cuma günkü toplantısında gündeme getirildi. Savcılığa iletilen, yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddialarına muhatap dosyalardan birinin de, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Esenlik Genel Müdürü Hacı Uğur Polat’ın birlikte ortak oldukları, daha sonra ortaklıktan ayrıldıklarını ifade ettikleri Çöşnük’teki bir site inşaatı olduğu bildirildi.

“İmar Arşivinin” mühürlenmesi ile belediyece başlatılan inceleme ve uygulamaların “suç oluşturduğunu” iddia eden Saadet Partili üyeler “Duyumlarımıza göre savcılığa 7 inşaat dosyası verilmiş. 10 tanesi de verilmek üzere. Ama bu inşaatlardan sadece Ağbaba inşaata ait olan bir tanesi mühürlü. Peki neden? Mühürlenen inşaatın sahiplerinin dünya görüşü mü farklı? Siyasi görüşü mü? Neden diğerleri mühürlü değil? Bunların mühürlenmesi için savcılığın kararına gerek yok. Bu belediyenin sorumluluğunda. Diğer inşaatlarda çalışmalar hızla devam ediyor” diye konuştular.

Bağımsız ve CHP’li üyelerise “Haklı, haklı” diyerek, bu konuda Saadet Partili üyelere destek verdiler. Geçen dönem de mecliste olan AKP’li Ahmet Ergün “ Bu dönemde olmadı” diye araya girince Bağımsız üye Moran “Vallah onu bilmem ama benim dönemimde hiç değildi” diye AKP’li üyeye yanıt verdi. Bu sözler AKP’li üyeler de dahil tebessüme yol açtı.

“12 DOSYA VAR, 6’SI SAVCILIĞA GİTTİ” İDDİASI..
Bu arada, belgeleri üzerinde tahrifat yapılarak inşaat yoğunluğunun artırıldığı ya da ek yoğunluk alabilmek için taahhüt ettikleri arsaları belediyeye bağışlamadıkları, böylece yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına muhatap olması gereken dosya sayısının 12 olduğu, belediye yönetiminin bunlardan sadece 6’sını adli işlem için savcılığa ilettiği öne sürüldü.

Ağbaba İnşaat, Çöşnük’te Bil-Grup Şirketi (Çakır’ın da ilişkili olduğu iş), Atek İnşaat, Ş.Alaca ve Ilıcaklar’a ait toplam 6 dosyanın savcılıkta olduğu, buna karşılık benzer durumdaki en az 6 dosyanın ise savcılığa gönderilmediği iddia edildi.

İlk etapta savcılığa gönderilen dosyalardan ikisinin sahibi olduğu iddiası yeralan Feyzi Alaca ise yaptığı açıklamada, kendisinin bu konuyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını, gönderilen dosyalar arasında kendisine ait olan bulunmadığını söyledi.

Savcılığa iletilen, yolsuzluk ve usulsüzlük suçlamalarına muhatap 6 inşaatın tamamının mimarının Talip Yıldıran olduğu da öğrenildi.

ARŞİV FOTO: Yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddia edilen imar dosyalarından biri de, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Esenlik Genel Müdürü Hacı Uğur Polat'ın daha sonra ortaklığından ayrıldıklarını söyledikleri, Çöşnük'teki inşaatın Ağustos ayındaki hali. Bu inşaatın dosyasının savcılığa iletilmesine karşın, diğer 4 inşaat gibi belediyece mühürlenmediği için çalışmaların sürdüğü, 6 inşaattan CHP eski il başkanının da ortağı olduğu firmaya ait olan Karakavak'taki inşaatın mühürlendiği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız