SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcılıktan Valiliğe ''Önlem Alınsın'' Yazısı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bahçelerdeki sulama amaçlı açılan su kuyularının çevresinde güvenlik tedbirlerinin alınması için Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Malatya Valiliği'ne yazı gönderilerek, idari yaptırımların uygulanması istendi.

Malatya merkeze bağlı Erenli Kasabası'nda 2 hafta içerisinde iki ayrı kayısı bahçesinde 2 kişinin su kuyusuna düşerek boğulmaları nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Malatya Valiliği'ne bir yazı gönderilerek, su kuyularının etrafında güvenlik tedbirlerinin alınması ve tedbir almayan bahçe sahiplerine idari para cezası verilebileceği aktarıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazısında, su kuyularının etrafında herhangi bir güvenlik tedbirinin bulunmadığı, hiçbir işaretin yer almadığı ve bu nedenle de insanların kolaylıkla kuyulara düşebileceğinin tespit edildiği belirtildi.

Su kuyularıyla ilgili üzücü olayların yaşanmaması için önleyici tedbirlerin alınması gerektiği belirtilen yazıda, su kuyuları bulunan kişilere idari ceza uygulanabilmesi için Valiliğin idari yaptırım kararı alabileceği belirtiliyor.

Erenli kasabasında 27 Mayıs 2006 günü meydana gelen olayda, Hamza Kuru (28), gece tuvalet ihtiyacı için yol üzerindeki bir kayısı bahçesine girdiği esnada 20 metre derinliğindeki su kuyusuna düşerek hayatını kaybetmişti. Yine Erenli kasabasında 8 Haziran 2006 günü meydana gelen olayda da İbrahim Hacı Alhan (62) adlı şahıs, bahçesindeki su kuyusunun dinamosunu çalıştırmak isterken 15 metrelik su kuyusuna düşerek hayatını kaybetmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız