SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcıyı Şikayet Etmiş

A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi'ndeki cinayete ilişkin ''şüpheli'' olarak talimatla ifadesi alınan ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Malatya Cumhuriyet Savcısı Ö.T.'yi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayet etti.

Küçük'ün avukatı olan kızı Zeynep Küçük tarafından hazırlanan dilekçede, Zirve Yayınevi'nde meydana gelen cinayete ilişkin Malatya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında müvekkilinin talimatla Silivri Cumhuriyet Savcılığı'nda ''şüpheli'' olarak ifadesinin alındığı hatırlatıldı.

Dilekçede, ''Savcı (Ö.T.)'in bu soruşturma sırasında kendisine yüklenen sorumlulukları yerine getirmediği, soruşturmayı usul ve yasalara aykırı olarak yürüterek olmayan bir delil üzerinden Veli Küçük'ün şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınmasına karar verdiği'' belirtildi.

Taraf gazetesine gönderildiği belirtilen ve soruşturmanın dayanağı olarak gösterilen elektronik postanın olmadığı savunulan dilekçede, savcının bunun olup olmadığı konusunda gerekli incelemeyi yapmadığı öne sürüldü.

Dilekçede, bilgi alma tutanağı ile bilgisine başvurulan Taraf gazetesi Yazı İşleri Müdürü Eray Özer'in beyanıyla yetinildiği ve elektronik postanın geldiği iddia edilen bilgisayar üzerinde dahi herhangi bir araştırma yapılması gereği duyulmadığı ileri sürülerek, savcının bu şekilde soruşturma başlatarak görevini savsakladığı ve suiistimal ettiği savunuldu.

''Herhangi bir suç isnat edilmeksizin de bu cinayetle ilgili düzenlenen yeni iddianamede de Veli Küçük'ün ismine yer verilerek kişilik haklarının savcı tarafından ihlal edildiği'' öne sürülen dilekçede, savcı Ö.T. hakkında ceza ve disiplin soruşturulmasının açılması için gerekli işlemlerin yapılması istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız