SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savunma Sanayi Ödülü Malatyalı Kadın Girişimciye

0
Güncellendi - 2017-05-04 19:41:55
Savunma Sanayi Ödülü Malatyalı Kadın Girişimciye
A- A+ PAYLAŞ

Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın 2017 Yılı Savunma Sanayi Özel Ödülü'nü, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir'in de katıldıkları törende 'En Girişimci Sanayici' olarak Malatyalı kadın girişimci Dilek Yurtseven aldı.

Ailesinin 40 yıl sürdürmüş olduğu medikal malzeme pazarlama işini, medikal malzeme üretimine çeviren ve 6 yıldır Malatya İŞGEM bünyesindeki tesisinde üretim yapan Dilek Yurtseven, bununla kalmadı, şuanda tesisinde savunma sanayi için de üretim gerçekleştiriyor.

KOSGEB’den almış olduğu destek ile tesisini kuran ve Avrupa standartlarında üretim yapan Dilek Yurtseven, işini kurarken devletten almış olduğu desteği yerinde kullandı ve 25 kişiyi de istihdam etti. Yurtseven, KOSGEB desteği ile hem işini büyüttü, hemde bu kez devlete hizmete çevirdi ve en önemli sanayi kollarında olan savunma sanayi için de malzeme üretmeye başladı.

Göztepe Mahallesi'nde faaliyet gösteren İŞGEM bünyesindeki tesisinde 6 yılda hem ihracat aşamasına gelen ve hemde savunma sanayine malzeme üreten Dilek Yurtseven, bunun haklı gururunu yaşıyor.

Ödülünü Savunma Sanayi Müsteşarı Demir'den alan Ottoman Grup İmplant Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Yurtseven, “Babadan devraldığımız bir sektör ve bir meslek, 40 yıllık bir tecrübemiz var. Biz daha önce medikal malzeme ameliyat malzemeleri satışı yapıyorduk. 2011 yılında işbirliği-güçbirliği ile beraber üretime geçmeyi planladık ve geçtik. 2011 yılında KOSGEB’in desteği ile İşbirliği-Güçbirliği Programı ile Ottoman Grup İmplantı kurduk. Yaklaşık 6 senedir üretim yapmaktayız. 6 senede Avrupa standartları içerisinde üretim yapacak düzeye geldik. 6 sene gibi kısa bir süre içerisinde Ottoman Grup İmplant olarak Türkiye genelinde ciddi bir bayii sayısına ulaştık” dedi.

-BU BAYRAĞI MALATYA’DA DALGALANDIRMAK İSTEDİK

Savunma sanayiine girişleri ile ilgili olarak da konuşan Dilek Yurtseven, “Son 1 senedir ciddi bir çaba içerisindeydim. Gitmediğimiz kapı kalmadı. Kendimizi tanıtmadığımız kapı kalmadı. ASELSAN olsun, ROKETSAN olsun, işte TAI, TUSAŞ .. Bu arada Malatya’da Saha İstanbul üyesiyiz. Saha İstanbul nedir? Saha İstanbul, sadece İstanbul değil, Türkiye genelindeki Savunma ve Havacılık Kümelenme Derneği. Biz son 1 senedir zaten savunma sanayi ile ilgili ciddi çaba sarf ediyoruz. Savunma sanayi ile ilgili ciddi bir şey yapabilir miyiz, Malatya’da bu bayrağı dalgalandırabilir miyiz diye bir çalışma içine girdik. Çünkü bizim alt yapımız buna müsait, çünkü biz ince işçilik, hassas işçilik yapıyoruz. Makinelerimiz mevcut, personelimiz mevcut. Böyle bir ödül almak çok güzel bir duygu.” ifadelerini kaydetti.

-YAPILMAYANI YAPMAK LAZIM, DİYE DÜŞÜNDÜK…

Medikal üretim konusunda Avrupa ve Amerika’daki üretimlerle yarışacak düzeyde olduklarını belirten Dilek Yurtseven, “Biz medikal sektöründe de, ameliyat malzemesi ürünü üretirken de, yani bu işe başlarken de ne yapabiliriz, yani Türkiye’de üretilmeyen, Malatya’da yapılmayan, Türkiye’de yapılmayan ne yapabiliriz, yani memleketimize nasıl katma değer sağlayabiliriz, diye düşündük. Bir kayısı ile bir tekstil ile uğraşamayız, çünkü herkes uğraşıyor. Yapılmayanı yapmamız lazım, olmayanı Türkiye’ye, Malatya’ya kazandırmamız lazım. Hamdolsun biz şuanda medikal sektörde kalça protezi, diz protezi üretiyoruz ki bizim rakiplerimiz Almanya, Fransa, Amerika, İspanya. Biz bunlara eşdeğer ürün üretiyoruz. Bunların artık Türkiye’deki önünü kesip, üstüne Türkiye olarak yurtdışına ihraç etmeyi de düşünüyoruz. Yavaş yavaşta bunlara başladık.” şeklinde konuştu.

HEDEF: MALATYA’YA SAVUNMA SANAYİ TESİSİ KURMAK

Yurtseven; “Savunma sanayi içinde Malatya’da bizim alt yapımız mevcut. Ne yapabiliriz daha fazla diye düşündük. Makinelerimiz mevcut, alt yapımız, personelimiz, mühendislerimiz var. Malatya’da da savunma sanayinin bayrağını dalgalandırmak istediğimiz için, hatta ufak ufak başladık. İlerleyen süreçte Malatya’ya komplike bir savunma sanayi noktasında bir yatırım getirmeyi düşünüyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Dilek Yurtseven, Battalgazi Belediye Meclisi'nde de AKP üyesi olarak görev yapıyor.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • MEHMET (6 yıl önce)
    Türkiye olarak,zeka ve mühendislik ürünü nesneler üretip satmamız gerekiyor.Ülkemizin bekası için elzem olan budur. Dilek hanımı yaptıklarından dolayı kutlamamak mümkün değildir.Başarılar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • tuğba kale (6 yıl önce)
    Dilek hanım başarınızı tebrik ediyorum ve bir kadın olarak gurur duyuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eylül (6 yıl önce)
    Tebrikler Dilek Hanım. Başarılarınızla gurur duyuyoruz. Emeğinize sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (6 yıl önce)
    Tebrikler.Darisi kentimizin diger akparti li temsilcilerine....biraz da siz girisim yapin referans olmadan olmaz diyenlere...yanliz haber formati hep ayni nasil bir dikis makinasiymis maasallah...markasini yazinda anneler gunune annemize alalim...la fontene 44.. Genclere rol model olarak yapilan onermeler toplumsal kutuplasmalarin zirve yaptigi donemde parti referansini yazi sonuna ekleyip manipule edilmesi ve marka belirtilmeden verilen dikis makinasinin nereden nereye dedirten bi seruvene aktarimi malatyalilar tarafindan herzaman ki gibi yasaaa varoolll tezehuratlariyla karsilanmistir.Medikal-Savunma!!!!(bir tarafta kurtar bir tarafta yok et saglam tezgah) Savas cikacak elleham ekmek makarna alalim...el misri 44
    0
    0
    Yanıtla
  • Rana (6 yıl önce)
    Son cümle her şeyi açıklıyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip (6 yıl önce)
    Bu kadını görünce elini değil ayağını öpecem. ALLAH yardımcısı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Bu bayan Turkiyede önemli birisi olarak ödül alırken ,Malatya tso yönetimi bu bayanı Malatya Tso kadın girişimci kurul başkanlığına bile layık görmemiştir. Araştırın göreceksiniz.Dilerseniz Dilek hanima sorun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya uyuma (6 yıl önce)
    Keşke bu ödülü almasına gerekçe olan ürünü de duysak gorseydik. Yine de hayırlı olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Ülkenin geleceği Girişimcilerde, Tebrik ederim, Nice Cevval girişimci var ilimizde Ancak Çoban Mühendis yetiştirmez, Hemen hemen tüm kurumlar ve okullarda yöneticilik yapanların birçoğu niteliksiz torpille gelmiş yöneticiler Vizyon, Misyon, ne arar hal böyle olunca binde bir bir girişimci çıkar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil Gümüş (6 yıl önce)
    Hemşehrimi tebrik ediyorum, Malatya'nın bölgenin ve Türkiye'nin katma değer üreten bilinçli yürekli müteşebbislerine ihtiyacı var tebrikler...
    0
    0
    Yanıtla
  • ZiBETRA (6 yıl önce)
    Tebrikler.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulkadir (6 yıl önce)
    Dilek hanımı başarısından dolayı tebrik ediyorum. Malatyamızın adını böyle iyi örneklerle duyurmak çok güzel...
    0
    0
    Yanıtla