SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Savunucusu Olacağım"

A- A+ PAYLAŞ

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden milletvekili seçilen Veli Ağbaba, teşekkür ziyaretlerine Eğitim-Sen ile devam etti. Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur'u ziyaret eden Ağbaba, Eğitim Sen’in önemi üzerinde durdu.

Ağbaba, şunları söyledi: “Eğitim Sen hem Malatya'da hem de Türkiye'de öğretmen örgütlenmesinin mücadelesini başlatan, Türkiye'de bunun önünü açan en önemli kuruluştur. Eğitim Sen üyeleri bu mücadelede birçok bedel ödediler, ama hiç bir zaman kendi haklarını savunmaktan, kendi düşüncelerini savunmaktan da geri durmadılar. Bundan sonra da geri durmayacaklarına ben inanıyorum. Biber gazı ve tazyikli sular sıkılsa da hiçbir zaman bu konuda taviz vermedi. Hep onurlu ve dik durdu. Sizleri bundan dolayı kutluyorum, bundan sonra da sizlerle beraber olacak, sizlerle beraber kol kola verecek bir milletvekili var artık. Malatya'da sizlere destek vermek benim her zaman asil görevim olacak.”

Sendikal örgütlenmeye önem verdiklerini anlatan Ağbaba, “Son 10 yılda sendikalaşma oranı önemli bir düşüş gösterdi. Hızla taşeronlaşmaya ve insanların sözleştirilmeli olarak çalıştırılmasına doğru gidiliyor. Bunu her zaman dile getirip sendikal örgütlenmenin savunucusu olacağım” diye konuştu.

AĞBABA: MEMURA GREVLİ SENDİKA HAKKI VERİLMELİ

Ağbaba, CHP’nin görevinin özgürlükçü demokrasiyi kurmak olduğunu kaydederek, “Genel Başkanımızın da belirttiği gibi anayasanın bir ortak uzlaşma çerçevesinde yapılmasını öneriyoruz. Özgürlükçü bir anayasanın yapılmasını savunuyoruz, tabi bu anayasanın olmazsa olmaz koşullarından birisi de grevli sendika hakkının verilmesidir. Özellikle memurlarımıza verilmesi gerekiyor. Ortak bir komisyon kurularak yeni bir anayasanın yapılması için çalışmalara el birliği ile destek verilmesini istiyoruz" dedi.

EĞİTİM SEN, KATKI BEKLİYOR

Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur ise ziyaretinden dolayı Ağbaba’ya teşekkür ederek, “Emeği ve demokrasiyi önceleşmiş bir arkadaşımızın Malatya'da milletvekili seçilmesi bizleri de mutlu etti. Milletvekilliği süresince yapacağınız çalışmalarda başarılar dileriz. Bizler seçimler öncesinde de söyledik, seçimler sonrasında da dile getiriyoruz; örgütlenme üzerinde temel sorunlarımız var, demokrasi anlamında temel sorunlarımız var, bunların çözümüne katkı sunmanızı istiyoruz” diye konuştu.

BAYTEMUR: BİRARADA KARDEŞÇE YAŞAM VE BARIŞA İHTİYAÇ VAR

Her şeyden önce grevli toplu sözleşmeli sendikal hakkın artık kamu çalışanlarının bir vazgeçilmezi olduğunu belirten Baytemur, “Bu noktada da sizlerin parlamentoda buna destekçi olmanızı diliyoruz. Acil bir anayasaya ihtiyaç var, özgürlükçü demokratik bir anayasanın artık Türkiye toplumu için bir ihtiyaç olduğu görülüyor. Bu açıdan demokratik anayasa çalışmalarına aktif katkınızı bekliyoruz. Bu ülkenin insanlarının bir arada kardeşçe yaşama ve barışa ihtiyacı var" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız