SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Savurganlık Önlenmeli"

A- A+ PAYLAŞ
 
16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla Malatya Veteriner Hekimleri Odasın'da,   Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek'in de katıldığı basın toplantısı yapıldı. 
 
Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, "Tüm dünyada gıda fiyatlarındaki artış son yıllarda istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Dünyanın belli bölgelerinde yüzde 40'lara varan fiyat artışlarının uzmanlara göre önümüzdeki 10 yıl daha devam edeceği şeklindedir. Uluslar arası örgütler, önümüzdeki 20 yıl içerisinde temel gıda maddelerinin fiyatlarının iki katından daha fazla artabileceğini söylüyor. Gıda fiyatların artışı elbette ki en çok yoksul kesimi etkileyecektir. Dolayısıyla Somali gibi örneklerin daha da artacağı düşünülüyor. Dünyada açlık krizi yaşanırken ülkemiz nüfusunun yarısının yoksulluk sınırı altında, 1 milyondan fazla yurttaşın ise açlık sınırı altında yaşıyor. Ayrıca toplumun gelişmişlik seviyesi, fertlerin tükettiği hayvansal gıdaların miktarı ile doğru orantılıdır. Ülkemizde tüketilen et, süt, balık, yumurta gibi değerli protein kaynakları miktarının gelişmiş ülke verileri ile karşılaştırıldığında çok geride olduğu görülecektir" dedi. 
 
Özdemir sözlerine şöyle devam etti; "Ülkemiz, geniş coğrafyası, iklim özellikleri ve üç tarafındaki denizleri ile hayvansal üretim açısından önemli bir potansiyele sahip olmasına rağmen yanlış uygulanan tarım politikaları nedeniyle hayvansal üretimini geliştirememiştir. Büyük kentlerimizde yapılan bir araştırma sonucuna göre , besin maddelerinin onda biri çöplüklere atılmaktadır. Atılan besin maddelerinin başında genelde tahıl ürünleri gelmektedir. Bu savurganlığın önlenmesi için üstümüze düşen görevi yapmalı, savurganlığın bu türüne karşı çıkmalıyız"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız