SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sayacınızı Dondan Koruyun'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:10:58
'Sayacınızı Dondan Koruyun'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte su sayaçlarının donma tehlikesine karşı uyarılarda bulundu. Konu hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Abone Dairesi Başkanlığı’nda görevli sayaç ayar memuru Hasan Yavuz, “İlimiz soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Düşen hava sıcaklığı ile birlikte özellikle kırsal kesimde açık ortamda bulunan su sayaçlarının donma tehlikesine karşı korunmaları lazım. Açıkta bulunan su boruları soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesi ile izole edilmelidir. Sayaçlar açıkta ise kesinlikle muhafaza altına alınmalı, etrafı talaş, saman ve benzeri soğuğu geçirmeyen malzemeler ile korunmalıdır. Su sayaçları dışarda olan vatandaşların, sayaçları koruma altına alırken tamamen kapatmamaları gerekmektedir. Okuma servisinde görevli arkadaşlarımızın sayacı okuyabilmeleri için sayaç üst kapağının açık olması gerekmektedir” dedi.  

MASKİ Abone Dairesi Başkanlığı’nda görevli sayaç ayar memuru Hasan Yavuz’un uygulamalı yaptığı çalışmaları izleyen Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü’ne çalışmalarınından dolayı teşekkür ederek, “Özellikle müstakil evlerde yaşayan vatandaşlarımız kış aylarının gelmesiyle birlikte büyük sıkıntılar yaşıyor. Kışın hava eksi derecelere düşüyor ve su sayaçlarımız donuyor. Vatandaşlarımızı uyaran MASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız