SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sayaçlar Dışarı Alınmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:42:47
A- A+ PAYLAŞ

Su sayaçlarının düzenli bir şekilde okunabilmesi, kayıp-kaçak kullanımların engellenmesi, oluşabilecek arızalara anında müdahale edilebilmesi ve ev sahibi-kiracı arasında meydana gelmesi muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla, su sayaçları evlerinin içerisinde olan abonelerin, sayaçlarını dışarıya almaları istendi. 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yaparak vatandaşları uyaran Malatya Belediyesi, su sayaçlarının konutların dışında olması gerektiğini bildirerek, 5237 sayılı kanunun 116. maddesi gereğince konut ihlali yapılmaması için sayaçların konut dışına alınmasını istedi. Bazı kişilerin, su sayacı içeride olduğu için uzun bir süre su bedelini ödemediği veya kaçak olarak kullandığı, daha sonra da borcunu ödemeden çıktığı için, ev sahibini mağdur ederek, önemli ölçüde maddi ve manevi sorunlar yaşamasına sebep olduğu kaydedilirken, "Saatleri bozulan abonelerin mağdur olmaması, evde olmadığı zaman okunmayarak su borcu birikmemesi, olabilecek ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarının önüne geçilmesi, Belediyemizin işlemlerini sistemli bir şekilde takip edebilmesi ve hepsinden önemlisi kanuni bir müeyyidenin yerine getirilmesi için su sayaçları konut içerisinde olan abonelerin, sayaçlarını dışarıya almaları gerekmektedir. Mekanik su sayaçların ekonomik ömrü 10 yıl olup, bu sürenin dolumu ile birlikte sık sık arıza verdiğinden değiştirilmesi gerekmektedir. Sayaçlarını değiştirmek isteyen aboneler, hem kullanım, hem bakım ve hem de yüzde 20 indirimli su kullanımından kaynaklı, ekonomik olduğundan bu sayaçları takmaları menfaatleri icabıdır" denildi.

Öte yandan, Malatya Belediyesi tarafından yapılan saha çalışmasında 76 bin abonenin su sayaçlarının içeride olduğu belirtilirken, 20 bin dolayındaki su sayacına belirtilen sebeplerden dolayı bakım yapılamadığı ifade edildi. 77 bin aboneden 51 bininin apartmanda, 26 bininin ise müstakil evlerinin içerisinde bulunan su sayaçlarının, biran evvel konut dışına çıkarılması istenirken, konuyla ilgili olarak abonelere el ilanı dağıtıldığı açıklandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız