SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sayenizde Sorunsuz Oldum'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Yıllar önce ABD zatüre olunca biz hapşırırdık, şimdi ise ABD hapşırırsa biz nezle olmamak için çaba gösteriyoruz" dedi.

AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca ile İl Başkanı Ahmet Çakır ve Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret edip, Başkan Mustafa Bahadır Altaş'tan sorunlar hakkında bilgi aldı.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda devam eden Türkiye Muhasebe Standartları Semineri'ne katılanlara hitaben konuşma yapan milletvekili Öznur Çalık, kendisinin de 20 yıllık vergi mükellefi olduğunu söyledi.

Çalık, "Sizlerin sayesinde sorunsuz bir vergi mükellefi oldum. Çünkü, muhasebecilik önemli bir meslek ve ülkenin ekonomisi bir ölçüde muhasebecilere bağlıdır. Özellikle kayıt dışının kayıt altına alınmasında muhasebe kayıtları önemlidir" dedi.

Son zamanlarda yaşanan ekonomik krizi de temas eden Çalık, "Global krize karşı dik durmaya çalışıyoruz. Yıllar önce ABD zatüre olunca biz hapşırırdık. Şimdi ise ABD hapşırdı, biz nezle olmamak için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Altaş ise, 2004 yılından itibaren vergi beyannamelerinin elektronik ortamda verildiğini hatırlattı. Altaş, "İnternet ortamında beyanname vermeyen birinci sınıflara bin 490 YTL ve ikinci sınıflara ise 680 YTL ceza veriliyor. Biz bu cezanın kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Oda tarafından hazırlanan ve 100 meslek mensubunun imzasını taşıyan, internet ortamında gönderilmeyen beyannamelerle ilgili müeyyideleri içeren Vergi Usul Kanunu 355. maddesine ilişkin düzenlemenin kaldırılmasını talep eden dilekçeyi ve gerekçelerini içeren dosyayı da milletvekillerine veren Altaş, bu konuda gerekli girişimlerde bulunulmasını beklediklerini söyledi. Milletvekilleri de gereken çalışmayı yapacaklarını bildirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız