SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Saygı Çerçevesinde Olmalı'

A- A+ PAYLAŞ

CHP'liler referandumda "Hayır" için propaganda çalışmalarını köylerde sürdürüyor.

AKÇADAĞ KÖYLERİNDE..
CHP İl Başkanlığından bu çalışmalara ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) referandum gezilerine Malatya’nın köylerini tek tek gezerek devam ediyor.
CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, beraberindeki CHP İl Örgütü üyeleri ve gençlik kollarıyla Akçadağ’ın köylerini ziyaret etti. Köy gezilerinde insanlarla sohbet edip sorunlarını dinleyen Ağbaba, köylülere referandumla ilgili bilgiler de verdi.

KARŞILIKLI SAYGI İÇERİSİNDE OLMALI
İlk olarak Akçadağ’ın Bahri Belde Belediyesi’ni ziyaret eden CHP’liler burada AKP’li Belediye Başkanı Ali Pektaş ile sohbet etti. Sohbet sırasında Ağbaba, “Herkes propaganda yapma hakkına sahiptir. Ama propagandalar yapılırken karşılıklı saygı çerçevesinde yapılmalı. Herkes düşüncesini özgürce açıklayacak. Bu özgürce açıklamadan dolayı da kimse birbirine kötü gözle bakıp ötekileştirmeyecek. Referandumdan ‘Evet’ çıkarsa yeni bir başlangıç olmayacak. Yeni şeyler gelmeyecek ülkeye. ‘Hayır’ çıkarsa da dünyanın sonu olmayacak” dedi.

“BAŞKANIMIZI SEVİYORUZ”
AKP Belediye Başkanı Ali Pektaş ise, "tabiî ki herkesin isteğine düşüncesine saygımız vardır. Biz sizi seviyoruz başkanım. Yaptığınız işler başarılı. Beğeniyoruz. Her şey karşılıklıdır tabiî ki” diyerek sözlerini bitirdi.

Kısa sohbetten sonra Ağbaba ve beraberindeki CHP’liler esnafı ziyaret ederek köy gezilerine başladılar. Levent, Sakalı Uzun, Mezra, Çoban Uşağı, Kol Köyü, Esenbey, Doğantepe, Taşolar, Taşevler ve son olarak Şendere köylerini ziyaret eden Ağbaba, köylerde bulunan herkesle yakından ilgilendi. Özellikle kadınların ve çocukların sorunları istekleri olup olmadığını sordu.

DOĞANTEPE’YE ÇOCUK PARKI SÖZÜ
Doğantepe köyünde çocuklar Ağbaba’dan köylerine park yapılmasını istediler. Çocuklarla yakından ilgilenip park isteklerini yerine getiren Ağbaba, çocukların nerede okuduklarını ve kaçıncı sınıfta olduklarını sorarak sohbet etti. Doğantepe’nin ardından Şendere köyüne geçen Ağbaba burada bayanların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Burada bayanlar İl Başkanı Ağbaba’ya ve Cumhuriyet Halk Partisine başarı dileklerini sundular.İl Başkanı bizim en büyük hedefimiz mağdur bir tek kadın bırakmamak, yoksulluktan, yokluktan tüm insanlarımızı kurtarmaktır dedi. Buradan Akçadağ İlçesine bağlı Durulova köyünde Emek Partisi İl Başkanı Necdet Bali'nin abisinin cenazesine katılan Ağbaba ardından Akçadağa ilçesine bağlı Dumuklu köyünü ziyaret etti. Geziye Eski Konak Belediye Başkanı ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Avcı, Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan ve Akçadağ İlçe Yönetimi katıldı."

BATTALGAZİ'DE..
CHP'lilerin Battalgazi ilçesinde yaptıkları propaganda çalışmasına ilişkin bülten de şöyle:

"Köy gezilerini bitiren Ağbaba, akşam 20.30’da Battalgazi’de bir halk toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Battalgazi halkının yoğun ilgisi oldu. Köylerde işlerini bırakıp gelen Battalgazililerin bu ilgisine Ağbaba’da karşılıksız kalmadı ve gelen tüm misafirlerle tek tek tokalaştı, sohbet etti.

İlk olarak konuşma yapan CHP Gençlik Kolları Başkanı Serhat Arıca, işçinin, emekçinin, çiftçinin, memurun, ezilenlerin, maden işçilerinin, mevsimlik işçilerin hakkını aramak için ‘Hayır’ diyeceklerini belirtti.

Battalgazi İlçe Başkanı Yusuf Durmaz, konuşmasında Veli Ağbaba’nın Malatya’yı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise Türkiye’yi uykudan uyandırdığını belirtti. Durmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Sayın il başkanım sayın misafirler siz kıymetli Battalgazililer hepiniz bu toplantımıza kazmanızı, küreğinizi, biberinizi, hayvanınızı bırakıp geldiğiniz için hepiniz sağ olun var olun. Bu miting bu toplantı CHP’nin Battalgazi’de yeniden şahlanış mitingi olacak. Bu miting Battalgazi’de CHP’nin var olduğunun nişanıdır. Sayın il başkanımız Veli Ağbaba il başkanı olduktan sonra sağ olsun bizi ne uyuttu, ne işimize gücümüze bahçeye gidebildik. Bizi yordu. Ama bu mutlu bir yorgunluk. Biz sayın il başkanımıza bu çalışmalarından dolayı uyuyan Malatya’yı uyandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Malatya uyuyordu Veli Ağbaba uyandırdı. Türkiye uyutuluyordu Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu uyandırdı.

Sayın il başkanım il başkanı seçildikten sonra gitmedik köy gitmedik mezra o yörenin ilçe başkanını o yörenin muhtarını o yörenin il genel meclis üyesini o yörenin belediye meclis üyesini ya biz asker olduk asker Veli Bey’in askerleri. Biz asker gibi emir eri gibi çalışıyoruz sizlerin de birer Veli Ağbaba gibi çalışmanızı bekliyoruz.

Şimdi eskiden bir ‘Evet’, ‘Hayır’ yarışması vardı. Erkan Yolaç’ın emme basma tulumbası gibi oldu. ‘Evet’ çıkarsa ne olur. ‘Evet’ çıkarsa özgürlük daha da artacak diyorlar. Kesinlikle arkadaşlarım tam tersi özgürlükler daha çok kısıtlanacak. Memur arkadaşlarım bunu okusunlar kendileri için yapılan maddede tek başlarına mahkemeye gidebiliyorlardı şimdi o haklardan da mahrum oldular. Bölmeden bölünmeden Bülent Ecevit’in sayın eski genel başkanımızın sözüyle bitiyorum. ‘Ne ezen ne ezilen halkça sizler için çalışıyoruz.’ Hepiniz sağ olun buraya kadar geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanarak sözlerini bitirdi.

İlçe başkanının ardından kürsüye CHP İl Başkanı Veli Ağbaba çıktı. İşleyen kurumların kapatıldığını belirten Ağbaba, “Eskimalatya’yı en az tütün kadar ilgilendiren bir Kayısı Birliğimiz vardı. Kayısı Birliğe destek verilmedi. Türkiye’de Tariş’e, Çikobirlik, Fiskobirlik’e destek verilirken kendi öz birliğimizi yok ettiler. Hiçbir AKP’linin sesi çıkmadı. Malatya’da işleyen çalışan tüm kurumlar AKP tarafından bir bir kapatıldı. Ve Malatya’daki insanlarımız açlık sınırıyla karşı karşıya geldi. İşsiz kaldı aç kaldı. Soframızdaki aşımızı aldılar. Tarımda arpamız buğdayımızın tüm tarım ürünlerimizin fiyatı alım gücü düştü. Düşen sadece bunlar olsaydı keşke. 2002 yılından beri emekli arkadaşlarımızın memur arkadaşlarımız işçi arkadaşlarımızın maaşlarında ciddi artış getirilmedi. Bu değerlendirmeyi yaptığımız zaman 8 yıllık süreçten eğer insanlarımız memnunsa oyunu kullanacak. Eğer memnun değilse hep beraber ‘Hayır’ oyu vereceğiz” dedi.

AKP’nin insanları bölüp ayrıştırdığını belirten Ağbaba, “Bu sadece basit bir anayasa oylaması değil. Bu 8 yılda AKP’nin yaptıklarının AKP’nin kadrolaşmasının AKP’nin yolsuzluklarının oylaması. Eskimalatya’da yaşayan insanlarımızın bu değerlendirmeyi yaparak sandık başına gideceğine inanıyorum.

Biz herkesin düşüncesine saygılıyız. Bizden farklı düşünene farklı gözle bakmıyoruz. AKP insanları bölüp ayrıştırdı. CHP’nin iktidarında halkın iktidarında kimseye farklı gözle bakmayacağız kimseyi ayırmayacağız. Sözlerimi bitirirken hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Akşamın bu saatlerinde gelip bizi dinlediğiniz için coşkunuz için içtenliğiniz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi akşamlar diliyorum.”dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız