SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Saygı Duymamız Lazım'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, fiilen hizmete sunulan ancak resmi açılışı yapılmayan Sümerpark'a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Şeker Fabirikası'ndan alınacak arazide yapılması düşünülen Şekerpark'a da Başbakan Tayyip Erdoğan'ın adının verilmesi, ayrıca Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili projenin uygulanacağı bölgede oturanlarca konulan tepkilere karşı savunma yaptı.

Belediye Basın Bürosu'nun konuya ilişkin yayınladığı bülten şöyle:

"..Belediye Başkanı H. Cemal Akın, habercilerin gündemdeki konular ile ilgili sorularını yanıtladı.

PARKLARA İSİM VERİLMESİ …

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, habercilerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isimlerinin parklara verilmesi hakkındaki sorularını yanıtlayarak, açıklamalarda bulundu.

Başkan Akın, “Belediye Meclislerinde isimlerin verilmesi hususu belli bir prosedüre tabidir. Belediye Meclis toplantısında bazı arkadaşlarımız teklifte bulunmuşlar, Meclis üyeleri de bu teklifi kabul ederek tasvip edip, onaylamışlardır. Belediyemiz Meclisinin almış olduğu bu kararlara da bizler hem rıza gösterir, hem de saygı duyarız. Belediye Meclisi, Malatya halkını temsil eden bir meclistir, o halde Malatya halkının temsilcilerinin vermiş olduğu karara bizim saygı duymamız gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Söz konusu kararların oylanması sırasında bazı arkadaşlarımız bu tekliflere iştirak etmemişlerdir. Biz iştirak edene de etmeyene de aynı saygıyı duyuyoruz. Malatya’mız için hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Biliyorsunuz verilen isim Devletimizi ve Milletimizi temsil makamında bulunan Cumhurbaşkanımızın ismi. Aynı şekilde hizmete açtığımız parklara şehitlerimizin isimlerini de veriyoruz. Ayrıca, bilindiği gibi iki adet alt geçit yaptık ve bu geçitlerden birine Şehit Üsteğmen Selim Keskinkılıç, diğerine de Orgeneral Eşref Bitlis Paşamızın isimlerini verdik. Yani bu isim vermelerde bir takım hassasiyetlere de biz itina ediyoruz, dikkat ediyoruz. Vatanımız, milletimiz için canını, kanını vermiş olan insanlarımızı hem gönlümüzde yaşatıyoruz, hem de Malatya’mızın çeşitli eserlerinde bunu yaşatıyoruz, yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan bu uygulamaların yeni olmadığını belirten H. Cemal Akın, “Mesela İsmet Paşamızın da heykeli Kapalı Çarşı üzerine yapıldığı zaman kendisi ya Başbakan ya da Cumhurbaşkanıydı. Bu Türk milletinin ve devletinin geleneğinde olan ve yine meclisin vermiş olduğu bir karardır”

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ …

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, habercilerin Beydağı yamaçlarında uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi hakkındaki sorusu ile ilgili olarak da yaptığı açıklamada, Kentsel Dönüşüm Projesinin vatandaşlara anlatılması noktasında bir çok toplantı yaptıklarını, bölge halkını ziyaret edip, projenin faydalarını kendilerine anlattıklarını belirterek özetle şunları söyledi:

“Kentsel Dönüşümün o bölgede yaşayan insanlarımıza ne kadar faydalı olduğunu ne kadar güzellik getirdiği, Malatya’mızın ufkunu açtığını, gecekondusuz bir şehir meydana getirilmekte olduğunu ifade ettik.

Söz konusu Kentsel Dönüşüm Projesi AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan projesidir. Zaten Başbakanımızın talimatlarıyla, gayretleriyle, vermiş olduğu imkanlarla Türkiye’nin 140 yerinde Kentsel Dönüşüm başlamıştır. Ayrıca 1400 yerinde de Toplu Konut İdaresinin sosyal konutları yapılmaktadır.

AK Parti Programı çerçevesinde, Başbakanımızın gayretleri çerçevesinde, Türkiye’nin ihtiyaçları çerçevesinde, Malatya’mızın en büyük ihtiyaçları çerçevesinde kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Tabi bu kanaate iştirak eden arkadaşlarımız olur iştirak etmeyen arkadaşlarımız olur.

Kentsel Dönüşüm Projesi, Malatya’nın şu anda en yoğun gecekondulaşmış bölgesi olan 9 mahalleyi kapsıyor. İlk olarak dönüşümü buralarda başlatacağız.

Daha sonra da Malatya’nın Kuzeyinde kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye başlayacağız. Çünkü, o bölgede yaşayan insanlarımız da bize müracaat ederek Malatya’nın kuzeyindeki Mahallelerde de Kentsel Dönüşüm Projesini başlatın diye tekliflerde bulunuyorlar. Çokta arzulular. Biz hem Malatya’mızın kuzeyinde, hem güneyinde yaşayan hemşehrilerimize kentsel dönüşümün nimetlerini en güzel şekilde anlatacağız. En kısa sürede her iki bölgeyi de inşallah pırıl pırıl yepyeni bir Malatya haline getireceğiz.”.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız