SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Saygı Göstermeliyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:03:31
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Engelsiz Yaşam Fuarı ve Resim Sergisi" açıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Süleyman Kamçı, "Engellilik durumu, dünyamızın genel bir problemidir ve hem ülkemizde hem de Birleşmiş Milletlere bağlı 150 den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle değerlendirilmektedir. Bu etkinliklerin ana hedefi, engelli insanların sosyal hayatta fırsat eşitliklerini temin etmek ve bu eşitliği idame ettirmektir.

Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak sorunlarını çözmeye kifayet etmez. Diğer insanlar gibi engellilerin de kabiliyetleri çerçevesinde yapabileceği işler olduğunu unutmamak gerekir.  Onlara yardımcı olmak istiyorsak, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul etmek, kendilerine uygun iş alanları oluşturmak ve ihtiyaçlarını gözetip her alanda saygı göstermek durumundayız. Çünkü engelli vatandaşlarımız, bunu sonuna kadar hak etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle, Malatya Kent Konseyi ve Malatya Kültür A.Ş. işbirliğiyle tertip edilen 'Engelsiz Yaşam Fuarı'nın insanımızın bu hususta bilinçlenmesine vesile olacağını ümit ediyor, engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir dünya temenni ediyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum.”dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile çeşitli kurum ve kuruluş temsilcilerinin de katıldığı açılış töreninde, "Engel Siz misiniz?" konulu resim yarışmasında birinciliği elde eden Siirt'ten Didem Özdemir ile Aksaray'dan Tuğba Akçay'a ödüllerini Vali Kamçı verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız