SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Saygı ve Özlemle Anıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:32:27
A- A+ PAYLAŞ

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 74. vefat yıl dönümü nedeniyle, Cumhuriyet Halk Partililer (CHP) Atatürk Anıtı'na çelenk sunup, burada basın açıklaması yaptı. 

İlk olarak konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, "Ülkemizin, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 74. yılında hüzünle anıyoruz. Onu, ilke ve devrimlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barış ve özgürlüğe verdiği önem nedeniyle bir kez daha saygıyla anıyoruz. Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda dünyaya örnek olacak başarıya imza atmıştır. Bir halkın özgürlüğü ve bağımsızlığı uğruna nasıl mücadele verildiğini göstermiştir" ifadelerini kullandı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 74. yılında saygı ve özlemle anıyorum. 10 Kasımlar, bir anma ve matem günü olmaktan çok, Mustafa Kemal’in eserlerinin genç nesillere daha iyi öğretildiği günler olmalıdır. Onun ortaya koyduğu ve tüm dünyanın örnek aldığı devrimler, ülkemizin çağdaş adımlar atmasını sağlamıştır. Ulusal Kurutuluş Savaşı'nda gösterdiği askeri dehası, Cumhuriyet Dönemi'nde gösterdiği siyasi zekası ile Atatürk, Türkiye'nin dünyada söz sahibi olmasını sağlamıştır. Ancak Atatürk’ün kişiliğine ve bıraktığı eserlerine yönelik son dönemlerde artarak devam eden saldırıları kabul etmek mümkün değildir. Çeşitli dayatmalarla Atatürk'ü hafızalardan silmek isteyenler, yanıldıklarını elbette göreceklerdir. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da Mustafa Kemal’in büyük önem verdiği devrimlerinin hem izinde olacağız, hem de savunucusu olacağız. Başta Cumhuriyet olmak üzere onun bizlere bıraktığı tüm değerleri yaşatmak ve bu değerleri yeni nesillere aktarabilmek en önemli görevimizdir. Aramızdan ayrılışının 74. yılında Büyük Önder Atatürk'ü saygı ve özlemle anıyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız