SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Saygısızlık Olmasın Diye Ağzımızı Açmadık..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Hayati Palancı, iç sahada kaybetmeyip, dış sahada da toplayabilecekleri kadar puan toplayarak, yeniden Süper Lig'e çıkmak istediklerini, ancak daha çok çalışarak eksiklerini gidermeleri gerektiğini söyledi.

"ÇOK ÇALIŞMALIYIZ.."
Malatyaspor Teknik Direktörü Hayati Palancı, Altın Kayısı Oteli'nde yardımcılarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenledi. "Ligde ilk 4 haftayı yüzümüzün akıyla tamamladık" diyen Teknik Direktör Hayati Palancı, "Oyunumuzla ilgili bazı eleştiriler aldık, bunu farklı yöne çekenlere tepkiliyiz. Biz takımı aldığımızda yapılan testte aşırı yüklenmeden gelen fiziksel ve psikolojik sorunlar ortaya çıkmıştı. Önce bu sıkıntıları gidermeye çalıştık. Şimdi takım tamamen düzelmiş değil. Bir otomobil 18 kilometre ile giderken biz hala 14 kilometre ile gidiyoruz. İç sahada kaybetmeyip, dış sahada da toplayabileceğimiz kadar puan toplayıp, yeniden Süper Lig'e çıkmak istiyoruz. Ancak daha çok çalışarak eksiklerimizi gidermeliyiz" dedi.

"TURGAY İLK YARIYI KAPATTI.."
İç yan bağlarında yırtık olan Turgay'ın büyük ihtimalle ilk yarıyı kapattığını, sezon başı kampına katılmayan yeni transfer Alper'in yüzde 80 hazır hale geldiğini söyleyen Palancı, kaleci Şenol'un maçlarda seyircilere karşı agresifliği konusunda yönetim tarafından uyardığını dile getirdi. Palancı, "Bu futbolcu aslında saha dışında şeker gibi insan. Ancak maçlarda ise kendini oto kontrol etmesi lazım" diye konuştu.

Pazar günü kendi sahalarında oynayacakları İstanbulspor maçı için de, "Oynayacağımız her maç aynı kriterdedir. Özellikle iç sahada kaybetmeyip, dış sahada ise ne kadar çok puan toplayabilirsek, Süper Lig'e çıkışımız daha kolay olur. Saha ve seyirci avantajımızı kullanıp, İstanbulspor'u yenmek istiyoruz" dedi.

"AĞZIMIZI AÇMADIK AMA.."
Toplantıda geçmiş teknik yönetime de bazı göndermeler yapan Palancı “ Malatyaspor’a geldikten 3 gün sonra Kasımpaşa maçına çıktık. Takımla 1 idman yapabildik. O idmanda futbolcularımızın çok fazla zorlandıklarını tespit ettik. Bu takımın olumsuz futbol oynamasının sebeplerini kamuoyuna anlatmadık. Ama bugün anlatma gereğinde bulunuyoruz. Çünkü anlatmasak geçmişte burada görev yapan teknik adamlar “Bomba gibi takım bıraktık “ diye konuşabiliyorlar. Bizde saygısızlık olmasın diye ağzımızı açmadık.

Biz Malatyaspor’u devraldığımızda takımın fiziksel ve psikolojik olarak en kötü durumda olduğunu gördük. Buna kan değerleri de dahil. Değerleri biz değil, giden teknik heyet yaptırmıştır. Yani onlar da bir olayın farkına varmış ve bu hatadan nasıl döneriz diye harekete girmiştir. Kan değerlerinde ortaya çıkan sonuç ise kan üresinde artış ile karaciğerde tahribat çıkmıştır.

Bunun ortaya çıkmasındaki sebep ise aşırı zorlanmadan gelen psikolojik baskıdır. Biz bunları kimseye anlatmadık. Ancak bazı gerçeklerin bilinmesi lazım. İdmanlarda ve oynanan maçlarda oyunlarımız fiziksel açıdan zorlandılar. Hava değişikliği ile oynanan maçlardaki saat değişiklikleri olumsuz etkiledi. Tabiki kendi futbolmuzda eksikler yok mu? Var. Onları da çalışarak gidereceğiz.”

ELEŞTİRİLERE KARŞI..
Son zamanlarda teknik heyeti ve oynanan futbola yapılan eleştirilere yanıt veren Palancı şöyle devam etti:

“Çok çalışacaksın,çok eleştirileceksin,çok yorulacaksın, para almayacaksın, cevap vermeyeceksin ve de bu yapı içinde çok başarılı olacaksın! Böyle bir mantığı biz kabul etmiyoruz. Biz Malatya’nın gerçek evlatlarıyız. Biz burada büyük bir aileyiz. Göreve geldiğimiz ilk günde söylediğim gibi, bu ailenin içinde basın da ve teknik heyette bir parçadır. Bizim kamuoyuna sesimizi sizler aktarıyorsunuz.

Ben geçtiğimiz günlerde TV Malatya’da katıldığım programda söyledim: Eleştiri olacak, futbol eleştiri oyunudur. Bizim görmediğimizi sizler görüp söyleyebilirsiniz Biz eleştirilere sonuna kadar açığız. Şimdiye kadar mantıklı yapılan yorumlara karşı çıkmadık. Ortaya koyulan futbol ve sistemi tabiki eleştirilecek. Buna sözümüz yok. Yalnız eleştirinin düzeyi ve boyutu farklı bir yöne gittiği zaman orda tepkimizi koymaya çalışıyoruz. Beni eleştirenler basın bile değil. Malatya’da futbola yıllarını vermiş insanlar var. Durmasını ve konuşması gereken yeri bilemeyen insanlar bizi eleştiriyor.

Turgay’ın burun kırıklığından sonra iç yan bağının yırtık olduğunu bilmeden, Sebastian Johansonun’un Altay maçından önce 4 gün tesislerde gribal enfeksiyondan dolayı yattığını bilmeyen zihniyete basın mensubu demiyorum.

Bakın, bizler kadar size yüreğini açan, bizler kadar sizlere samimi davranan, her geldiğinizde ya da telefon açtığınızda sorularını yanıtlamaya çalışan bir teknik heyet gördünüz mü?.Tesislerimizin kapısını sizlere açtık.Bizlerle ve futbolcularımızla çok rahat görüşebiliyorsunuz. Sizlerde bizim parçamızsınız. Bunu biliyoruz.

Ama bazı kesimlerin akıl almaz, mantığa uymaz eleştirilerine anlam veremiyorum. Bizi sürekli takip eden iç-dış saha demeden maçlarımıza gelerek yorum yapan insanları daha fazla ciddiye alıyoruz. ”

"DAHA İYİSİNİ YAPARIZ.."
Toplantıda bir gazetecinin “Malatyaspor bu şekilde mi oynamaya devam edecek? “şeklindeki sorusuna Palancı şu yanıtı verdi :

“Elimizdeki kadro şu anda oynadığımız futbolun daha iyisini oynayabilecek yapıdadır. Biz elimizdeki kadronun fiziksel eksikliğinden dolayı bazı anlar zorlandık. Özellikle orta sahada savaşan, mücadele eden ve agresif bir kurguyu oluşturmak istiyoruz. Kadroda teknik kapasitesi yüksek oyuncu sayısı fazla. Burada yapmak istediğiz şey, teknik kapasitesi yüksek oyuncuları agresif ve daha fazla mücadele etmelerini sağlamaktır.

Teknik oyuncunun fiziki dayanıklılık kapasitesi diğer oyunlara göre daha düşüktür. Çünkü teknik oyuncu topla daha fazla oynamayı sever. İşte biz ilk geldiğimiz gün 4 veya 5 haftayı isterken bu durumdan dolayı istemiştik.

Teknik kapasitesi yüksek oyuncuları daha agresif ve savaşan kimliğe büründürdüğümüz zaman gerçek kimliğimize kavuşabiliriz. Futbolcularımızda inanılmaz gayretliler. Dediklerimizi yapmak için uğraş veriyorlar. Bizi mutlu eden taraf budur.Galatasaray nasıl ki teknik oyuncularını koşturarak şampiyon olduysa bizde bunu başarabiliriz.”

"BURASI MÜCADELE GEREKTİRİR.."
Palancı, “Lig A’ da kalite istenen seviyede mi?”sorusuna ise, “Bu lig çok fazla futbolun ön plana çıkmadığı fizik gücünün ve mücadelenin üst seviyeye çıktığı bir maraton olacaktır. Bunu hakemlerin gösterdikleri kartlardan görebiliriz. Hakemler şu ana kadar 100’e yakın kart çıkarmıştır. Süper Ligde daha düşüktür. Burası mücadelenin çok fazla olması gereken bir ligdir. Malatyaspor’da ise 18’e yakın Süper Ligde top koşturmuş futbolcu bulunuyor. Onun avantajını çok fazla yaşıyoruz. Malatyaspor yoluna emin adımlarla devam ediyor. Süper Lig yolunda ilerliyoruz “dedi.

YAŞ ORTALAMASI..
“Malatyaspor’daki yaş ortalamasının 31 olmasının ne tür sıkıntıları olabilir ? “şeklinde bir soruya Teknik Direktör Palancı şu yanıtı verdi :

“Futbolda yapılan bir aratırmada yaşı ilerlemiş bir sporcunun dayanıklıklık kapasitesi genç futbolcuya oranla daha sağlamdır. Ancak ülkemizde bu pek değer bulmuyor. 30 yaşına gelen bir futbolcu yaşlı olarak gösteriliyor. İşte bizdeki handikaplardan birisi de budur. Yaşlı bir takım olduğumuz doğrudur. Ama bu durum bizim koşmamamızı gerektirmez.”.

ŞENOL'A UYARI..
T.Telekomspor maçının sonrasında agresif hareketler sergileyen Kaleci Şenol’un yönetim tarafından uyarıldığını belirten Palancı, “Şenol’a gerekli uyarı cezası verildi. Tekrarı halinde bu futbolcumuza ağır cezalar verilebilir. Gittiğimiz her deplasmanda Şenol’un agresif ve kişiliğini tanıyan taraftarlar bu futbolcumuzla uğraşıyor ve de ağza alınmayacak küfürler ediliyor. Şenol inanılmaz iyi bir insandır. Saha dışında pırlanta gibidir. Ama saha içinde farklı bir kimliğe bürünüyor. Biz kendisi ile konuşuyoruz. Şenol bu takımın ağabeylerinden bir tanesi.

Bizler hiçbir futbolcumuzu kaybetme niyetinde değiliz. Şenol’un kendi kendini kontrol etmesi gerekir. Biz de sürekli konuşarak ona destek olmaya çalışıyoruz.”dedi.

HABER DERLEME: Mustafa BULAŞMAZ (TV Malatya)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız