SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sayıları 3 Bine Yaklaştı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:08:33
Sayıları 3 Bine Yaklaştı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’ya gelen Suriyeli mülteci sayısının 3 bin’e yaklaştığı bildirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hamza Demiralp, merkez Fatih Köyü, 1. Organize Sanayi Bölgesi arka kısmına kurulan ve 12 Haziran’dan beri misafirlerin kabul edildiği Malatya Beydağı Konaklama Tesisi (MABEK) olarak isimlendirilen konteyner kente yerleştirilen Suriyeli sayısının gün geçtikçe arttığını söyledi.

MABEK’te 2 bin konteynerde, 10-15 bin kişinin barınabileceğini söyleyen Demiralp, “Konteyner kentimizde; okul, cami, güvenli, sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, market, biçki-dikiş kursları gibi sosyal etkinlikler ile su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatılar yer almaktadır. Suriye’den ülkemize gelen misafirlerimize dünya standartlarının çok üzerinde geçici barınma hizmetleri sunulmaktadır” dedi.

Demiralp, MABEK’e Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi’nin market açıp, mültecilere verilecek kart ile alış veriş yapacaklarını kaydederek, mültecilerin kendi yemeklerini kendilerinin ağız tatlarına göre yapacaklarını ifade etti.
Demiralp, Suriyeli mültecilerin MABEK’ten ayrılmalarından sonra burasının muhafaza edileceğini dile getirip, “Ülkemizin birinci derecede deprem bölgesi olması ve zaman zaman yaşanan sel ve su baskını, çığ ve heyelan gibi afetlere her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. İstemesek de bu tür olaylar yaşanmakta can ve mal kaybına sebep olmaktadır. İlimize yapılan bu konteyner kent, bu tür afetlerde mağdur olan vatandaşımızın geçici olarak ihtiyaçlarının karşılandığı kalıcı ve her an hazır olan aktif bir yerleşim merkezi olacaktır” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız