SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sayıları 450'ye Ulaştı

0
Güncellendi - 2016-01-20 17:41:08
Sayıları 450'ye Ulaştı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi ile KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 90 girişimciye sertifikaları düzenlenen tören ile verildi. Sertifikasını alan 90 kişi ile birlikte Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya’ya kazandırılan girişimci sayısı toplamda 450’ye ulaştı.

Battalgazi Belediyesi ile KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan 90 girişimciye sertifikaları verildi. Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sayın, KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki, Eğitimci Mehmet Yılmaz ve girişimciler katıldı. Burada konuşan KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki, Battalgazi Belediyesi ile KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün büyük bir başarıya imza attığını belirterek, “Bizim uygulamalı girişimcilik eğitimlerini ilimizde paydaşlarımızla beraber organize ederek onların katkılarıyla sizlere ulaştırılmasında vesile olması hasebiyle de sayın başkanımın bu konuda katkıları çok çok yüksek. Battalgazi Belediyesi’nin bugüne kadar yapmış olduğu program sayısı 15 ve vermiş olduğu sertifika sayısı da 450’ye ulaştı. Bu rakam oldukça yüksek bir rakam ve büyük bir başarı. Bu Battalgazi Belediyemizle ilgili dev bir işbirliği. Bu eğitimin sizlere ulaşmasında katkıları, emeği, çabaları, vizyonu ve size göstermiş olduğu değer takdire şayandır. 2016 yılının daha verimli bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, İŞKUR Bölge Müdürlüğü döneminde Malatya’nın hibe ve desteklerden yararlanması için yaptığı çalışmalara dikkat çekerek, “Özelleştirme, sosyal destek projeleri olsun, toplum yararına çalışma programı, farklı istihdam projeleri ve işsizlik sigortasının ilk uygulaması olması hasebiyle ülkede bir tedirginlik vardı. Bu programların uygulanıp uygulanamayacağı bir tedirginlik oluşturuyordu. Biz o dönemde ülkede diğer illerin kullanmadığı bütçelerin büyük bir ekseriyetini Malatya’daki müteşebbislerimiz, istihdam oluşturan kurum ve kuruluşlara aktardık. Aktarırken de Murat beydeki heyecanı kendimdeki heyecan gibi gördüm. O zaman devletle iş yapmak, devletle ilgili kredi de olsa korku ve endişe vardı. Biz o zamanda kendi ekibimizle birlikte tüm kurum ve kuruluşlara özellikle organize sanayideki kuruluş varsa ki bunların çoğu projelerini biz kendimiz hazırlayarak yeni istihdam gücü oluşturmak için çalıştık. Başarılı da olduk” diye konuştu.

Başkan Gürkan, KOSGEB ile yaptıkları çalışmalardan son derece memnun olduklarını ifade ederek, “Biz KOSGEB’le çalışmaktan memnunuz. Önemli olan toplumumuzdaki insanları kendi öz güçlerini ortaya koyabilecek, sermayeleri yoksa bile aldığı girişimcilik eğitimi sonrası alacakları sertifika ile devletten destek olarak yaklaşık 150 bin lira gibi bir rakama tekabül ediyor, destek alınıyor. Bunun 50 bin TL’si hibe, 100 binide 30 ay ödemesiz olarak veriliyor. Bu önemli bir imkan. Hükümetimizin bu anlamdaki müteşebbisimizin önünü açmak ve gençleri teşvik etmek anlamında takdire şayandır. Bu programdan faydalanmak için eğitim alan gençlerimiz hem ailesinin iaşesini karşılayacak, hem de istihdam oluşturarak memlekete faydalı bir birey olacağınıza inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürkan’ın yaptığı konuşmanın ardından 90 girişimciye sertifikaları Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki tarafından verildi. Sertifikasını alan 90 girişimci ile birlikte Battalgazi Belediyesi ile KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan ve sertifika alan girişimci sayısı 450’ye ulaştı.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan girişimciler, 50.000 TL hibe, 100.000 TL faizsiz kredi olmak üzere toplamda 150.000 TL destekten yararlanabilecekler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız