SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sayıları 5 Bini Buldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:15:57
Sayıları 5 Bini Buldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki konteyner kente getirilen Suriyeli mülteci sayısının 5 bine yaklaştığı bildirildi.

Malatya merkez Fatih Köyü sınırları içerisinde 10 bin kişilik 2 bin adet konteynerden oluşan bir konaklama tesisi kurularak, 12 Haziran 2013 tarihinden beri kampa gelişler devam ediyor.

2 bini çocuk yaklaşık 5 bin kişinin barındığı Malatya Beydağı Konaklama Tesisi (MABEK) adı verilen konteyner kentte, okul, cami, güvenli, sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, market, biçki-dikiş kursları gibi sosyal etkinlikler ile su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatılar yer almaktadır.

MABEK bünyesinde Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi market açtı. Verilen kartlarla alışveriş yapan mülteciler, kendi yemeklerini kendileri pişiriyor.

Ülkemizin birinci derecede deprem bölgesi olması ve zaman zaman yaşanan sel ve su baskını, çığ ve heyelan gibi afetlere her zaman hazırlıklı olmak için de kurulan MABEK, bu tür afetlerde mağdur olan vatandaşımızın geçici olarak ihtiyaçlarının karşılandığı kalıcı ve her an hazır olan aktif bir yerleşim merkezi olacağı belirtildi.

Türkiye genelinde yapılan bölge konteyner kentlerinden bir tanesi de Malatya’da kurulan MABEK olduğu ifade edilip, yapılan konteyner kent ve çadır kentlerde tüm koordinasyon, ulusal ve uluslararası her türlü afet ve acil durumda olduğu gibi Suriye’den gelen misafirlerle ilgili olarak da sorumlu kurum olan Başbakanlık AFAD tarafından sağlandığı belirtildi.

Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle ülkemize kabul edilen Suriye vatandaşlarına Başbakanlık AFAD tarafından geçici korunma sağlanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız