SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sayıları 50-60'ı Bile Bulabilir"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:26:20
A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi'nin deneyimli Ankara muhabirlerinden Turan Yılmaz imzasıyla ve "AK Parti'de 60'a yakın isim liste dışı kalabilir" başlığıyla yayınlanan haberde, 12 Eylül'de yapılacak AKP Büyük Kongresi ve 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili kulis bilgilerine yer verildi. Habere göre, 7 Haziran vekillerinden en az 25-30'unun liste dışı kalabileceği, yine partinin 7 Haziran'daki 550 kişilik aday listesinden 100'e yakın ismin değişebileceği belirtiliyor. Bu haber, Malatya için konuşulan, "7 Haziran'da seçilen 2 veya en az 1 milletvekili listede yeralmayacak" iddialarının da "boş" olmadığını teyit edici gibi görünüyor. Haberde ayrıca, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın, büyük kongrede seçilecek yeni MYK'da da yeralacağı bilgisine yer veriliyor.

Hürriyet'in söz konusu haberi şöyle:

"AK Parti’de 1 Kasım seçimlerinde yarışacak milletvekili aday listesi için müthiş yarış başladı. 3 dönemlik ‘ağabeyler’in de gelişiyle yarış daha da kızışırken, parti yönetimi de ‘oy kaybında etkili oldu’ denilen 7 Haziran listelerinde kamuoyu araştırmalarıyla ‘tadilat’ çalışması başlattı. 550 kişilik listede 100’e yakın isim değişikliği olabileceği konuşulan kulislerde, 7 Haziran vekillerinden de en az 25-30’unun liste dışı kalabileceğinden söz ediliyor. Parti içinde yeniden seçilmesi zora girecek vekil sayısına ilişkin “50-60’ı bulabilir” yorumları da yapılıyor.

ANKET ÇALIŞMASI

AK Parti, 7 Haziran’daki oy kaybında milletvekili aday listelerinin etkisi olup olmadığına ilişkin kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu konuda anketler de yapılırken parti kaynakları şu bilgileri verdi: “Liste tercihlerinin bazı illerdeki sonuçlar üzerinde oldukça etkili olduğu görülüyor. İstanbul ve Ankara’dan tutun da Kayseri’ye, Konya’ya kadar birçok ilde az ya da çok etkili olduğu yönünde öne çıkan değerlendirmeler var. Anket çalışmaları da bu değerlendirmeleri doğrudan vatandaş nezdinde test etmeye yönelik. Yeni ve eski arkadaşlarımızın kamuoyundaki tanınırlıkları, tercih edilirlikleri ölçülürken, kimlerin listelerde görülmek istendiğine ilişkin de tercihler alınıyor. Amaç, yanlış liste tercihleriyle olabilecek kayıpları ortadan kaldırmak.”

CİDDİ DEĞİŞİKLİKLER

İl il yapılan bu anketlerin sonucunda ortaya çıkacak tabloya göre listelerde ciddi değişikliklere gidilmesi bekleniyor. Kulislerde, 7 Haziran’da 3 dönem kuralı nedeniyle aday olmayan etkin isimlerin gelmesi, tabanda karşılık bulmayan isimlerin de yenileriyle değiştirilmesiyle 550 kişilik 1 Kasım milletvekili aday listesinde 100’e yakın isim değişikliğine gidilebileceği belirtiliyor. 7 Haziran’da milletvekili seçilenlerden en az 25-30’unun da bu durumda liste dışı kalabileceği belirtilen kulislerde, yeniden seçilmesi zora girecek vekil sayısına ilişkin “50-60’ı bile bulabilir” yorumları da yapılıyor..."

Hürriyet'in haberinin tamamına aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29998734.asp

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız