SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sayıları 61'e Ulaştı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:52:24
Sayıları 61'e Ulaştı
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da ''Engelli Dostu İş Yeri'' amblemi verilen iş yeri sayısının 61'e ulaştığı bildirildi. 
     
Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde kurulan Engelliler Konseyi, kentte engellilerin rahatlıkla girip çıkabildiği iş yerlerine ''Engelli Dostu İş Yeri'' amblemi takıyor. 
     
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, amblemini taktıkları bir iş yerinin önünde AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurum bünyesinde kurulan, engellilerin ve Malatya'daki 11 il müdürlüğünün de birer temsilcisi bulanan Engelliler Konseyi'nin Türkiye'de ilk defa yapılan bir çalışmayı başlattığını söyledi. 
     
Engellilerin rahatlıkla girip çıkabildiği iş yerlerine ''Engelli Dostu İş Yeri'' amblemini yapıştırdıklarını kaydeden Bozkurt, bu amblemi gören engellilerin bu iş yerlerine rahatlıkla girip çıkabileceğinin bilincinde olacağını kaydetti. 
     
Bu şekilde söz konusu iş yerlerinin de takdir edilmiş olduğunu anlatan Bozkurt, ''Hedefimiz bütün Malatyalı iş yeri sahiplerinin bu amblemi almalarını sağlamak. Amacımız, engelli vatandaşlarımızın yardım almadan, kendi hayatlarını, istedikleri doğrultuda yaşayabilmelerini sağlamak'' dedi. 
     
Bozkurt, bugün itibariyle 61'inci iş yerine bu amblemi taktıklarını, yıl sonunda bu sayının 100'e ulaşmasını istediklerini söyledi. Hidayet Bozkurt, 2013 yılı sonunda Malatya'daki bütün iş yerlerinin bu amblemi almasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. 
     
Engellilerle alakalı yaptıkları çalışmalardan dolayı bakanlık tarafından teşekkür belgesiyle ödüllendirildiklerini ifade eden Bozkurt, bu övgüye layık olarak Malatya'da bulunan engellilerin veri envanterini çıkarmak için de çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
     
Envanter çalışmasının yüzde 70'ini tamamladıklarını kaydeden Hidayet Bozkurt, ''Envanter çalışmasında Malatya'da ne kadar engelli var- Bu engellilerin engeli nedir- Yardım alıyorlar mı- Bu verileri de derliyoruz. Çalışmamız tamamlanmak üzere. 2 ay içinde verileri kamuoyuyla paylaşmaya başlayacağız'' diye konuştu. 
     
Amblem alan iş yerilerinin sahipleri de uygulamayı beğendiklerini söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız