SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sayılı Acil'lerden Biri Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr.İlhan Geçit, Başhekimlik görevini bıraktıktan sonra Malatya'dan da ayrıldı.

Van 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başlayan İlhan Geçit, Malatya'da Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptığı 3 yılda yaptıkları hizmetleri sıralarken, "2005 yılında Sağlık Bakanlığına devredilen SSK hastanesinin o günlerdeki durumu kamuoyunun malumudur. Bizde böyle bir tabloda herhangi bir yatırım yapılmamış tamamen eski teknolojilerle hizmet vermeye çalışan bir hastanede göreve getirildik. İlk olarak çağdaş sağlık hizmeti verebilme noktasında eksikliklerimizi tespit ederek bu konuda çalışmalar başlattık. Bu meyanda; ilk olarak görüntüleme cihazlarımızı çağın gereklerini gözeterek son teknoloji ürünü MR, Dansitometre, Mamoğrafive dijital skopi cihazlarını Malatyalı hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Geldiğimizde 1 adet olan ultrason sayısını 4 cihaz daha alarak 5 adete yükseltip Malatya’da olmayan 4 boyutlu ultrason cihazları hastanemize kazandırıldı. Nükleer tıp hizmet alım ihalesini tamamladık yakında hizmete alacağız. Parazitoloji laboratuarını hayata geçirdik. Daha önce yapılamayan alerji testi kan ilaç düzeyi ölçmede kullanılan cihazlar ve EMG cihazı hastanemize kazandırıldı. Uyku laboratuarı ihalesi bitirildi yakın bir zamanda hizmete girecektir" ifadelerini kullandı.

"Geldiğim dönemde ameliyat oda sayımız 7 iken bu sayı 11’e yükseltildi ve modernize edilmeye çalışıldı. Hastanemizin fiziki şartlarını elverdiği ölçüde; bazı engellere takılsa da düzeltmeye çalıştık ve ihalesi biten ve inşaatı devam etmekte olan Doğu Anadolu’nun sayılı acil servislerinden biri olacak olan Acil Servisi Malatyalı hemşehrilerime kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonraki aşamada poliklinik binamızın revizyonu olmakla beraber bu projemizde yakın bir zamanda ihaleye çıkacaktır. Her hekime poliklinik imkanı sağlayarak hastalarımızın hekim seçmekte yaşadıkları güçlüğü ortadan kaldırdık ve ferah bir ortam oluşturmaya çalıştık" diyen İlhan Geçit, daha sonra özetle şunları belirtti:

"Yine Malatya’da eksikliği hissedilen yoğun bakımlarla ilgili olarak hastanemizde 55 yatak kapasiteli 4 üniteden oluşan yenidoğan, kardiyoloji, dahili ve cerrahi yoğun bakımların projesi için ihale tarihimiz belirlenmiş olup bunu da 1 yıl gibi kısa bir zaman içerisinde Malatyalı hemşehrilerimizin hizmetine sunmak istemekteyiz."

Bu arada Dr. Geçit'in ayrılmasıyla boşalan Beydağı Devlet Hastanesi başhekimliği görevine, Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdulvahap Boztepe'nin vekalet ettiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız