SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sayın Bakan Durum Şu ki..'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'e bir mektup göndererek, kayısıda yüzde 90'a yakın zarara yolaçan don nedeniyle oluşan zarara karşılık ne zaman ödeme yapılacağı konusunda bilgi verilmesini istedi.

Aslanoğlu'nun mektubu şöyle:

"Sayın Mehdi EKER
Tarım ve Köyişleri Bakanı

Sayın Bakanım,
Malatya'da yaşanan 'don' afeti üzerinden yaklaşık bir aylık süre geçmiştir. Özellikle 1100 metre ve daha düşük rakımlardaki bahçelerimizde bulunan tüm meyvelerimiz 'don’ nedeniyle çok büyük hasar görmüştür. Kayısı üretimimizin %90’lik bölümü yok olmuştur. Ayrıca, diğer çiçek açan tüm meyvelerimizde 'don'dan etkilenmiş ve çiçeklerini dökmüşlerdir Sonuçta 2010 yılı Malatya ekonomisi açısından çok kötü bir süreç olacaktır.

Sayın Bakan,
‘Don’ felaketinin üzerinden geçen bir aylık sürede Bakanlığınız ve TARSİM yetkilileri tarafından gerekli incelemeler yapılmış ve raporlar sunulmuştur. Malatya
Çiftçisi bir aydır bakanlığınızın bu konuda yapacağı katkı ve oluşan zararın giderilmesini beklemektedir.

Bu nedenle, bakanlığınızca Malatya Çiftçisinin zararların giderilmesi için ne zaman ödeme yapılacağının acilen belirlenmesi ayrıca, Tarım Kredi ve Ziraat Bankası borçlarının 1 yıl ertelenmesinin gerekli olduğu bakanlığınız yetkililerince de tespit edilmiş ve benimsenmiştir.

Sayın Bakan,
Malatya Çiftçisinin 'don’ nedeniyle oluşan afet zararlarının ödenmesine ne zaman başlanacaktır?

Konunun önemi ve aciliyeti nedeniyle bîr kez daha konuyu dikkatlerinize sunar ve vereceğiniz olumlu yanıtla tüm Malatya Kamuoyunun sevineceğini bilgilerinize arz ederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız