SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sayın Bakana Öğretselerdi!.'

A- A+ PAYLAŞ

Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'nın Aşure Günü'nde "siyasi" konuşan Devlet Bakanı Egemen Bağış'a, CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'ndan da tepki geldi. CHP il başkanı Celal Berktaş da yazılı bir açıklama yaparak tepkisini bir kez daha dile getirdi. SHP il başkanı İbrahim Göçmen'den ise CHP ve MHP'ye eleştiri geldi.

ASLANOĞLU'NUN TEPKİSİ..
Vakıf merkezindeki aşure gününde "siyasi" içerikli konuşan bakana tepki olarak CHP il başkanı Celal Berktaş, salonu terkederken, MHP il başkanı Ömer Ekici de tepkisini dile getirmişti.

Aslanoğlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Aşure günlerinin barış ve hoşgörü olduğunu herkes bilmeli.

Bilmeyerek aşure günlerine gidip siyaset konuşanlar varsa onlara da birileri önceden öğretmeliydi.

Sevginin barışı hoşgörünün oluşması ülkemizde yaşayan tüm insanlarının huzuru ve mutluluğu ile hiçbir acının yaşanmaması temennisi için yüce Allah’a dua etmek aşure günlerimizin en temel ortak özelliğidir.

Bu nedenle Aşure günlerine katılan herkesin bu temel özelliği bilmesi ve saygı göstermesi , yine toplumun ortak bir değeridir.

Bu kişi Bakan’da olsa, böyle bir ortak değerin olduğu kutsal bir günde siyaset konuşma hakkını kimse vermez.
Açılım lafla değil, yüreklerde ve beyinlerde olmalıdır.

Yüreğinde ve beyninde inanmadığın bir şeyi ortak değerlerin oluştuğu kutsal bir günde konuşmaya çalışırsan demek ki gerçek amacının ne olduğu ortaya çıkar.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı yetkilileri sayın Bakana plaket yerine, keşke toplumsal ve kutsal değerleri öğreten bir kitap verselerdi, en azında bir kişiye bu değerleri öğretmiş olurlardı."

CHP İL BAŞKANINDAN BİR AÇIKLAMA DAHA..
CHP il başkanı Berktaş da, tepki gösterdiği olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı ve şöyle dedi:

"Sayın Egemen Bağış İlimizi ziyaret etmişlerdir. Hükümet üyelerinin diğerlerinin de yaptıkları gibi Malatya’mız için ne yapacakları konusunda en ufak bir açıklamaları olmamıştır.
Kardeşlik birlik mesajları verilmesi gereken AŞURE GÜNÜ toplantısında AKP’nin Propagandasını yapmaya kalkmıştır.. Bu nedenle bizim protestomuzla karşılaşmıştır.
Malatya Milletvekili Sayın Mücahit Fındıklı’da Bize DEĞİŞİN diyerek güya sitem etmiştir.
Sayın Milletvekilinin Değişimden ne anladığını bilemiyorum.
Ama Biz:Olduğumuz gibi görünüp Göründüğümüz gibi duru Olmaya devam edeceğiz.
“Ama biz: Dönen dönsün Ben dönmezem yolumdan haykırışımızı inandığımız değerler uğruna Yiğitçe söylemeye devam edeceğiz”.
Ama Biz: İki yüzlü olmayacağız,
Emperyalizme avuç açmayacağız,
Sözümüzün arkasında olacağız.
Çünkü ; bizim anlayışımızda SÖZ NAMUSTUR.
Gelelim Sayın Bakanın söylediklerine
Neler söylüyor Sayın Egemen Bağış:
Çok şükür ki CEMEVİ ne giden Cumhurbaşkanımız var diyor. Doğrudur Hayatında bir kez kameralarla CEMEVİ ne gitmiştir Sayın Cumhurbaşkanı.
Ama aynı ülkenin Diyanet İşlerince CEMEVLERİ ibadethane sayılmıyor.
Diyanette Alevilere bir kürsü açılmıyor.
Muharrem ayını Alevilerle paylaşan Bir Başbakanımız var diyor Sayın Egemen Bağış.
Başbakanımızın ve mensubu olduğu AKP zihniyetinin geçmişte CEMEVLERİ ni nasıl adlandırdıklarını unutmadık. Cem Evine Cümbüşevi diyen bu Başbakan değil miydi ?
Alevi dostu Başbakan ve hükümeti bu yüzdendir ki Alevilerin önündeki engelleri kaldırarak 81 ildeki valilerden kaç tanesinin alevi olmasına izin vermişlerdir.Varsa böyle bir vali bilmek isteriz.
Aynı şekilde Emniyet Müdürü,Milli Eğitim Müdürü varsa bilmek isteriz. Aleviler ayrıcalık değil sadece samimi olunsun istiyorlar.
Eğer o kadar samimiyseniz Cem Evlerini ibadethane olarak kabul edin.
Eğer o kadar samimiyseniz Diyanet’te Alevilere yer verin. Bürokraside Alevilere yer verin.
Bu kadar samimi bu kadar Açılım düşkünüyseniz lafla değil icraatla Alevilere verdiğiniz önemi kanıtlayın. Halkın dini duyguları üzerinden siyaset yapmayın."

SHP'DEN AKP'YE DESTEK, CHP VE MHP'YE ELEŞTİRİ..
Bu arada Sosyaldemokrat Halk Partisi İl Başkanı İbrahim Göçmen'den ise bakanın konuşmasına tepki gösteren CHP ve MHP'ye eleştiri geldi.

Göçmen yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Devlet bakanı ve baş müzakereci Egemen Bağış’ın Malatya gezisi sırasında Malatya hacı Bektaşi derneği tarafında organize edilen Aşure günü etkinliğine katıldığı toplantıda açılımla ilgili yaptığı konuşmayı beğenmeyen ana muhalefet partisini temsil eden CHP il başkanı Celal Berktaş ve diğer muhalefet temsilcisi MHP il başkanı Ömer Ekici bakan AKP propagandası yapıyor gerekçesi ile salonu terk etmişler.

Sayın il başkanları o etkinlik ne olursa olsun o etkinliği kim yapmış olursa olsun oraya icabet eden kişi önce AKP milletvekili sonrada AKP hükümetinin bir bakanı öncelikle bunu sizde o etkinliğe katılırken herhalde biliyordunuz ve bile bile gittiniz ona en yakın yerde de oturarak resmin karesine girdiniz.

AKP li bir Milletvekili ve bakanın sizlerden bahsedeceği yoktu herhalde ki özellikle CHP nin Aleviliğe bakışını anlatacak hali hiç yoktu çünkü daha dün CHP nin en yetkili ağzı genel başkan yardımcısı Onur Öymen Alevilerle ilgili düşüncesini Dersim de ki katliamları onaylayarak belirtti ve siz CHP il başkanı olarak “ sürçü lisan olmuş istemeden ağzından çıkmış “ dediniz yani siz ve genel merkeziniz dersimde ki o acı ve hüzün dolu katliamı meşru gören destekleyen ve öyle düşündüğünü açık açık söyleyen ve bu güne kadar yanlış söylemedim kusura bakmayın diyen adamı desteklediniz şimdi öyle sözde Alevilik yaparak popülist politikalar ve birileri aleviler üzerinde politika yapıyor diyerek salonlarda esas olarak açılım dan korktuğunuz için kaçtığınızı saklayamazsınız.

AKP en azından AÇILIM diyerek bu ülkede gerek Kürt sorunu gerekse Alevi sorununu masaya yatırmak istedi peki siz CHP ve MHP olarak bu güne kadar ülkenin bu kanayan yarasına ne kadar mehlem olmaya çalıştınız koca bir hiç mehlem olmayıda bırakın bu kanayan yaranın kangren olması için elinizde gelen her türlü çabayı sarf ediyorsunuz ırkçı şövenist yaklaşımlarla ülkenin barışa kardeşliğe dostluğa olan hasretini talebini isteğini yok ediyorsunuz.

Her ikiniz CHP ve MHP olarak her ne kadar isimlerinizin bir harfi değişik ise de mecliste de birlikte aynı düşüncelerle hareket ediyorsunuz bu gün Malatya da ki bu etkinlikte de aynı birlikte hareket etmeniz kadar doğal bir şey yok çünkü artık yok birbirinizde farkınız tek fark tek bir harf farkıdır.

Demokratik açılım başta anayasa ve siyasi partiler ve seçim yasaları olmak üzere var olan anti demokratik yasaları atarak yeniden sivil bir anayasa ile yola çıkılarak yapılırsa bu ülkenin geleceği demokratikleşmesi ve var olan başta Kürt ve Alevi sorunları olmak üzere bütün sorunları çözecek noktaya geliriz.

AKP bu işe giriş yaptı ancak sonunu getiremedi ancak iş işten geçmiş değil bu muhalefet hem mecliste hem de bu tür etkinliklerde ne kadar kaçarsa kaçsın yeter ki AKP samimi olarak bu demokratik açılımdan yana olsun bu iş çözülür.Şu ana kadar samimi olmadıkları için karınca boyu yol alınmadı alınamadı demokrasi adına bir çok yanlışlıklar oldu olmaya da devam ediyor.

Gündeme getirilen bu demokratik açılım gerçekten gerçekleşir laiklik ve türban sorunu çözülürse Kürtlerin, Alevilerin ve emekçilerin demokratik talepleri yasalarla çözülürse ve artık bu ülkede gerek askerlerimiz gerek diğer güvenlik güçlerimiz gerekse de Kürt vatandaşlarımız ölmez öldürülmezlerse bu ülkede barış kardeşlik ve dostluk sağlanırsa(ki bu mutlaka bu ülkede en yakın zamanda olacak olmalı) merak ediyorum CHP ve MHP ne üzerine ne kadar siyaset yapacak yapacaklar mı? yapabilecekler mi? Yoksa o gün o salonda kaçtıkları gibi yine kaçacaklar kaçarak mı politika yapacaklar gerçekten merak ediyorum."

FOTO: Bakan Bağış, Aşure Günü'nde konuşurken.. (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız