SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sayın Çalık Hangisi Doğru?"

0
Güncellendi - 2017-04-10 04:50:19
A- A+ PAYLAŞ

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın 'Yeni Türkiye' ile 2.5 yıl öncesi ve bugünkü söylemlerini dile getirerek, hangisinin doğru olduğunu söyledi.

Küçükşahin, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

“25 Ekim 2014 günü Malatya Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Yeni Türkiye’ konulu panele dinleyici olarak katılmıştım. Bu paneldeki konuşmacılardan AKP MKYK üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağcı, TESEV Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda akil adam Nafiz Can Peker, Kalkınma Bakanı Danışmanı Melik Adnan Çelik ‘eski’ Türkiye’nin ne kadar kötü olduğunu anlatmışlardı. Ancak ‘Yeni’ Türkiye’nin kuruluş tarihini verememişlerdi. Buna karşın Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Yazıcı, ‘Yeni Türkiye’nin başlangıç tarihini 10 Ağustos 2014 olarak belirtmişti. Ben de bu bilgilere dayanarak ‘Yeni Türkiye’ konusunda ortak bir tanım getirememiş olan panelistlerin kafalarının karışık olduğunu yazmıştım.

Son günlerde (Ocak 2015) gazetelerde yer alan haberlere göre AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ‘10 Ağustos 2014 tarihi eski Türkiye’ye nokta, yeni Türkiye’ye merhaba dediğimiz bir tarihtir’ demiş. Dolayısıyla bu kafa karışıklığından bir bölümü daha giderilmiş oldu.” diye yazmışım.

16 Nisan 2017 günü tapılacak olan referandum çalışmaları hızla devam ediyor. Son bir haftaya girdik. Her iki taraf da kararsız olduğu ifade edilen seçmeni etkilemeye çalışıyor. Ancak EVET’çi grubun başını çeken Cumhurbaşkanı ve Hükümet, bizim vergilerimizle karşılanan her türlü imkânı “hülle” yaparak kullanıyor.

Malatya’yı süsleyen pek çok pankartta “Yeni Türkiye İçin EVET” yazmaktadır. Oysa AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın belirttiği gibi Yeni Türkiye’nin başlangıç tarihi 10 Ağustos 2014 idi. Şimdi o sözler söylenmemiş ve o tarih belirtilmemiş gibi, bizimle dalga geçiyorlar ve “Yeni Türkiye İçin EVET” diyorlar.

10 Ağustos 2014 günü başlayan Öznur Çalık’ın “Yeni Türkiye ”sinde üç yılda şunları yaşadık:

- Fethullah ile AKP ortaklığı bozuldu,

- 10 Ağustos 2014 ile 15 Temmuz 2016 tarihleri arasında Fethullahçı yapı ile mücadelenin “mış gibi” yapıldığı ortaya çıktı,

- 15 Temmuz 2016 günü darbe girişimi oldu,

- Siyasi ayağı yok sayılarak sözde FETÖ ile mücadele başladı,

- İşsizlik oranı % 12’lere tırmandı,

- Euro ve dolar 4 TL’ye dayandı,

- Benzin ve dizel fiyatları 5 TL. civarında seyretmeye başladı ve

-Ülkeye, Anayasa’ya uymayan Cumhurbaşkanı için Anayasa’yı Cumhurbaşkanına uydurma referandumu dayatıldı.

Şimdi Sayın Öznur Çalık’a sormak isterim: Kullanmış olduğunuz “10 Ağustos 2014 tarihi eski Türkiye’ye nokta, yeni Türkiye’ye merhaba dediğimiz bir tarihtir” ifadesi mi yanlış veya yalan, yoksa 16 Nisan için sağa sola astığınız pankartlarda yer alan “Yeni Türkiye İçin EVET” ifadesi mi yalan veya yanlış?

Eskiden her seçim öncesi Karadeniz’de petrol bulunurdu, AKP iktidarı ile birlikte “Yeni Türkiye” yaratılmaya başlandı. Ben, halkı bir bebek gibi masum gören ve bu nedenle halkı kandırmanın vebal gerektiğini düşünenlerdenim. Bununla birlikte halkı ahmak yerine koyanların er geç bunun bedelini ödeyeceklerine inananlardanım."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız