SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sayın Cumhurbaşkanımız Bildirecek"

0
Güncellendi - 2016-07-28 04:47:21
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Hakan Kahtalı, Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi milletçe direnerek hain darbe kalkışmasını bertaraf ettiğini söyleyerek “Sayın Recep Tayyip Erdoğan tavsiyeleri ile meydanları dolduran bütün vatandaşlarımıza en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz” dedi. Türkiye’nin bu tür belalara karşı ancak birlik ve beraberliğini koruyarak mücadele edeceğine vurgu yapan Kahtalı, “Sayın cumhurbaşkanımızın siyasi parti liderleriyle yapmış oldukları ortak toplantı, bu vatanımızın ne kadar bu dış güçlerden nasıl korunması gerektiği, bunun için nasıl beraber olması gerektiğini bir kez daha göstermiş oldu” diye konuştu.

Kahtalı, parti il binasında Kadın ve Gençlik Kolları başkanları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana yaşanan süreceği değerlendirdi.

Darbenin püskürtülmesinde katkı veren siyasi partiler, STK’lar, belediye başkanları ve vatandaşlara teşekkür eden Kahtalı, bu birlik ve beraberliğin sürdürülmesini istedi.

 “Bir kez daha nefretle kınıyoruz”

Konuşmasına darbe girişimini lanetleyerek başlayan AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, şunları söyledi:

“15 Temmuz akşamı olanları hep birlikte yaşadık. 15 Temmuz gecesinde ülkemizde hiçte beklemediğimiz bir anda olası bir durum olmayacağını her defasında öyle bildiğimiz ama küçük bir askeri kıyafetli grubun memleketimize ülkemize bir kalkışma içerisinde bulunduğunu üzüntüyle görmüş olduk. Bunun nefret içinde kınadığımızı belirtmek istiyorum. 15 Temmuz akşamından sonra Allah’a şükürler olsun Malatya’mızda da, ülkemizin tamamında da vatandaşlarımız hep birlikte bu vatana sahip çıkma adına cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tavsiyeleri ile tüm vatandaşlarımızı meydanlarda görmek istiyorum demesi üzerine daha sonraki cümlelerini beklemeden meydanları dolduran bütün vatandaşlarımıza en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz.”

“Bu zor süreci el ele verirsek atlatırız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi parti liderleri ile yaptığı görüşmenin büyük önem taşıdığını kaydeden Kahtalı, “Bu toplantı, bu vatanımızın dış güçlerden nasıl korunması gerektiği, bunun için nasıl beraber olması gerektiğini bir kez daha göstermiş oldu” dedi.

“Darbe sürecini bertaraf etmek için organize olduk"

Kahtalı, 15 Temmuz gecesi kentte yaşananlara ilişkin de şöyle konuştu:

“Bugün 13. gününe girdiğimiz bu kalkışmanın sonuçlandığını sayın cumhurbaşkanımız inşallah bildirecek. O bildirene kadar yine meydanlarda olacağız. 15 Temmuz akşamı  yapılan bu kalkışmayı haber aldığımızdan itibaren hem teşkilatlarımıza hem de bizde kayıtlı olan telefon numaralarına mesaj attık ve herkesi parti önünde topladık. Allah’a şükürler olsun çok kısa süre içerisinde binlerce insan toplanarak bu harekete, bu kalkışmaya karşı duracağımızı ve bunun karşılığında ne olursa olsun, ne pahasına olursa olsun olacağını gösterdik. Bu olayı duyduktan sonra Büyükşehir belediye başkanımızla irtibata geçerek bütün organizasyonları gerçekleştirmiş olduk. Burada zor günde bizi hiç yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın valimiz, emniyet müdürümüz, il jandarma komutanımız bu durumu nasıl bertaraf edebiliriz derdine düştük. Vatanımıza karşı yapılan alçakça saldırıyı bertaraf edebiliriz bununla ilgili çalışma başlattık. Sayın belediye başkanlarımızın destekleri ile bütün askeri birlikler başta olmak üzere risk teşkil edecek neresi varsa bütün belediye araçlarıyla oralarda önlem ve tedbirlerimizi aldık.”

“Pensilvanya’da yaşayan bunak”

Valilik önünde yapılan demokrasi nöbetine toplumun her kesiminden insanların katıldığını söyleyen Kahtalı,  “Valimiz başta olmak üzere Emniyet Müdürümüz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Jandarma Komutanımız, CHP ve MHP İl yöneticilerimiz, STK temsilcilerimiz ve alevi dedelerimiz ile beraber hep birlikte bütün katmanlarımızla orada bulunduk. Toplumun bütün kesimleri oradaydı ve kimse darbe istemiyordu. Peki bunu kim istedi? Ve bunu yapanlar kime uşaklık, kimin arka bahçesi oldular? Kimin taşeronluğunu yaptılar? Maalesef Pensilvanya’da olan o bunağın kimlere maşalık ettiği 17-25 Aralık’ta dahil olmak üzere, ardından sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımızı dinleyerek kimlere pazarladığını MİT tırlarını durdurarak ve aynı zamanda Avrupa’da yayın yaparak ülkemizi zor duruma düşürmek istediğini herkes kimin yaptığını çok iyi biliyor” dedi.

Kahtalı, provokasyon konusunda uyarılarda bulunarak “Alanları bir an olsun boş bırakmayan millete ve bu süreçte darbeye karşı duran basın mensuplarına teşekkür ederken provokatörlere karşı uyarıda bulunarak Türk-Kürt, Alevi-Sünni ayrımına sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz, hepsi ile hukukumuz ve akrabalık ilişkilerimiz var hiç kimse bizi ayırt edemez, biz etle tırnak gibiyiz” şeklinde konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

akp

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız