SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sayın Genel Müdür.. Vazgeçin'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:04:10
'Sayın Genel Müdür.. Vazgeçin'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara-Malatya uçak seferlerinin azaltılmasına karşı çıktı. Ağbaba, THY Genel Müdürü Temel Kotil’e bir mektup yazarak Malatya’nın sağlık,kültür,sanayi  alanında bölgenin çekim merkezi olduğunu,alınan kararın  Malatya’yı cezalandırmak anlamına geldiğini belirterek, sefer sayısının azaltılması kararından vazgeçilmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletveklili Veli Ağbaba, Türk Hava Yolları(THY)’nın  Ankara-Malatya Uçak seferlerinin 2 Haziran tarihinden itibaren azaltılmasıyla ilgili aldığı kararın tekrar gözden geçirmesini istedi.

Ağbaba, sefer sayısının azaltılmasının  Malatyalıları mağdur edeceğini belirterek , THY Genel Müdürü Temel Kotil’e bir mektup gönderdi. 

Ağbaba’nın mektubu şu şekilde:

"Sn Doç.Dr. Temel KOTİL

THY Genel Müdürü

Malatya’ya yapılan bir haksızlığı, Malatyalıların bu konuyla ilgili taleplerini sizlere aktarmak için bu mektubu sizlere gönderiyorum.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında da  sizlere bir mektup göndererek, THY tarafından Malatya’ya yapılan sefer sayısının az olması ve sefer saatlerinin uygunsuz olmasının Malatyalıları mağdur ettiğini, Ankara-Malatya sefer sayısının 2’ye çıkarılmasını ve sefer saatlerinin düzenlenmesini talep etmiştim.

Türk Hava Yolları tarafından 1 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Malatya-Ankara ve Ankara-Malatya arasına her gün ikinci bir sefer eklenmiştir. Karşılıklı 2 sefer düzenlenmesi Malatyalılar tarafından olumlu karşılanmıştır.

Ancak, alınan bilgilere göre Ankara-Malatya arasında yaptığı karşılıklı uçak seferlerinden gece Malatya'ya geliş, sabah Ankara'ya gidiş tarifeli olan seferin 2 Haziran 2014 tarihinden itibaren kaldırılacağı öğrenilmiştir.

Sabah 06.30’da ki Malatya/Ankara seferi  hem Ankara’dan farklı şehirlere olan bağlantılı uçuşlar için ideal olmakta hem de Ankara’da işi olan Malatyalıların gün içerisinde işlerini halledip, tekrar Malatya’ya dönmelerini sağlamaktadır.

Sayın Genel Müdür;

Malatya İli, Doğu Anadolu Bölgesi’nin hızla gelişen ve büyüyen kentlerinden biridir. 762.538 kişilik nüfusu ile bölgenin en büyük şehirlerinden biridir. 30 Mart Yerel seçimlerine Büyükşehir Belediyesi statüsüyle girmiştir. Sağlık,kültür,sanayi  alanında bölgenin çekim merkezidir.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi başta karaciğer nakilleri olmak üzere sağlık alanında önemli başarılara imza atmakta, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından hastalar şifa bulmak için Malatya’ya gelmektedir.

Ayrıca, Malatya Havaalanı sadece Malatya'ya değil bölge il ve ilçelerine de hizmet etmektedir. Kahramanmaraş’ın Elbistan , Afşin ilçeleri, Sivas’ın Gürün ve Kangal ilçeleri , Erzincan'ın İlıç ve  Kemaliye ilçeleri ile Adıyaman'ın Malatya’ya  yakın ilçelerindeki vatandaşlarımız ulaşımlarını genellikle Malatya Havalimanını kullanarak yapmaktadır.

Belirttiğim nedenlerle, Ankara-Malatya arasındaki uçak seferlerinin, sebebi ne olursa olsun azaltılması kabul edilemez.Alınan karar  Malatya’yı cezalandırmak anlamına gelmektedir.

Genel Müdürlüğünüz tarafından alınan bu kararın tekrar gözden geçirilmesini, ortaya çıkaracağı sıkıntılardan ve Malatyalılara yaratacağı mağduriyetten hareketle, sefer sayısının azaltılması  uygulamasından vazgeçilmesini talep ediyor, saygılar sunuyorum…"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız