SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sayın Milletvekili Adayı..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), odayı ziyaret eden milletvekili adaylarına, seçimden sonraki davranışlar konusunda beklentileri içeren bir mektup veriyor.

Oda başkanı Mustafa Bahadır Altaş'ın imzasını taşıyan mektupta, seçim dönemindeki söylemlerin, seçim sonrasında objektif olarak bir kez daha değerlendirilmesi de isteniyor.

Mektup şöyle:

"Sayın
Malatya Milletvekilli adayı

SEÇİLENLER TÜMÜYLE "BAĞIMSIZ" OLMALI

Bu ülkede yapılması en kutsal görevlerden biri olan milletvekiliğine talipsiniz.

İçinde bulunduğu bu günlerde ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak çok zor bir dönemden geçtiği malümunuzdur. Tüm halkımızın hak ettiği çağdaş, demokratik ve hayatsandartları yüksek bir Türkiye için sizlere büyük görevler düşmektedir.

Geçmişte yaşanan siyasi tercübelerden ders alarak yeni dönemde seçim çalışmalarınız da Malatya ile ilgili tespit etmiş olduğunuz sorunları seçimden sonra daha objektif bir şekilde değerlendirerek çözüme kavuşturmanız gerekmektedir.

Bu nedenle;

Seçenle seçilen arasindaki ilişkilerin tümüyle saydamlaştırılması, seçilenin tüm çıkar odaklarına karşı tümüyle bağımsız kılınması ve seçmenin seçtiği vekili denetleyebilmesi gerekir.

Muhasebe de olduğu gibi siyasette de açıklık ve denetlenebilirlik öncelikli olmalıdır.

Bunun için yeni dönemde tüm siyasilere şunları öneriyoruz:

-Seçimlerden sonra kısa süre içinde bir "Siyasal Etik Yasası" çıkarılmalı,
-Milletvekilleri 'Ticaretten bağımsız olmalı'
-Düşünce ve ifade özgürlüğü dışında Dokunulmazlıklar Kaldırılmalı

Bu duygu ve düşünce ile sizlere başarılar dilerim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız