SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sayın Vali.. Bu İşe El Atın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:36:00
A- A+ PAYLAŞ

Orduzu Vazipınarı mahallesinde imar uygulaması sonucu ortaya çıkarılan 8 dönümlük okul arsasının akıbeti bilinmiyor.

 Orduzu Belediyesi tarafından yapılan ve yaklaşık bir buçuk yıl önce bitirilen imar uygulaması sonucunda kazanılan 8 dönümlük arsanın kayıp olduğunu öne süren mahalle sakinleri başta Valilik olmak üzere kapı kapı dolaşmaya başladı. 80 kişilik imzayla Valiliğe başvuran mahalle sakinleri, “İmar uygulamasından (şuyulandırma) elde edilen 8 dönümlük arazinin Milli Eğitime bir an önce tahsisinin yapılmasını” istedi. 

Malatya merkeze 8 Km mesafede bulunan ve Orduzu beldesine bağlı yaklaşık 3 bin nüfusa sahip Vaizpınarı Mahallesi sakinleri, mevcut okulun yetersiz ve eski olması nedeniyle mahallelerine okul binası yapmak için seferber oldu. Ancak okul binası yapımı için ayrılan arsa kayıp. Mahalle sakinleri, “Belediyemiz tarafından mahallemizde bulunan 80 dönümlük bir alanda imar uygulaması yaptı. Bu uygulamada kamu ortaklık payları (KOP) adına  hak sahiplerinden yüzde 40’ar pay keserek okul, sağlık tesisi alanları gibi kamu alanları oluşturuldu. Belediye yetkilileri, bu kesintilerden 8 dönüm civarında bir arsanın eğitim tesis alanı olarak ayrıldığını belirttiler. Ama arsa ortada yok. Milli Eğitim Müdürlüğü, 'bize arsa verin, okul binamızı hemen yapalım' diyor. Ama ortada arsa yok 300 civarında ilk ve orta öğrencisi bulunan mahallemizin okulu yetersiz. Sınıflar, 45-50 kişilik. Bir çok veli öğrencilerini kiraladığı servislerle civardaki ve merkezdeki okullara gönderiyor. Bizim çocuklar bu ülkenin evladı değil mi?” diyerek şikayetlerini dile getirdiler.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise “Evet, o mahallede okul binası sıkıntısı var.  Eski Valilerden Halil İbrahim Daşöz döneminde okul binası için ödenek ayrılmıştı. Ama arsa bulamadığımız için binayı yapamamıştık. Şu anda bize arsayı versinler hemen binayı yaparız” diyerek, bölgenin okul binasına ihtiyacı olduğunu doğruladılar. 

FOTOĞRAF: Vaizpınarı'nda yetersiz kalan mevcut okul binası (Yaşar KARAASLAN- Malatya Hakimiyet Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız