SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sayın Vali, Müdahale Edin'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, son günlerde bazı daire müdürlerinin iktidar partisi milletvekilleriyle gezilere katılması üzerine, Vali Daşöz'e açık bir mektup yazdı ve bu duruma müdahale etmesini istedi.

Son olarak; AKP milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık ve Mehmet Şahin'in Pütürge ve Doğanyol ilçelerine yaptıkları ziyarete Milli Eğitim, Sağlık ve Karayolları Müdürlerinin katılması üzerine, bu duruma tepki gösteren Aslanoğlu'nun Valiye gönderdiği mektup şöyle:

"Sayın Halil İbrahim DAŞÖZ
Malatya Valisi

Saygıdeğer Valim,

Son günlerde Malatya’daki bazı daire müdürlerinin iktidar partisine mensup milletvekillerinin ilçe ve köy gezilerine iştirak ettiklerine ayrıca iktidar partisinin ilçe ve belde teşkilatlarında düzenlenen toplantılarda hazır bulunduklarını izlemekteyiz.

Devlet memurları ve daire müdürleri Türkiye Cumhuriyetinin memurları ve müdürleridir.Hiçbir zaman siyasi partilerin ve iktidar partisinin memur ve müdürleri olamazlar. Malatya’da yürütme organının başı zat-ı alinizsiniz devleti temsil eden bürokratlar siyasetin emrinde olamazlar.

Milletvekilleri ilin siyasi temsilcisi ve yasama organının bir parçasıdır. Milletvekilliği yürütme organı değildir.

Saygıdeğer Valim,

Bugün daire müdürleri ile başlayan bu uygulama korkarım ki yarın en alt seviyeye kadar inecektir.Hepimizin tek amacı ülkeye ve Malatya’ya hizmettir.Ancak, yasama ve yürütme organlarının görevleri ayrı ayrıdır.Aksi halde Cumhuriyetin temel direği olan yürütme organlarının siyasetle iç içe girmesi ülkemizin geleceği açısından önemli sorunlar yaratacağı kaçınılmaz olacaktır.

Sayın Valim,

Malatya’daki devlet memurları ve daire müdürlerine devletin memuru ve müdürü olduklarını tarafınızca bir kez daha hatırlatılmasında büyük yarar görüyorum.

Saygılarımla."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız