SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sayısı Artırılacak'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:33:31
'Sayısı Artırılacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, akülü araç kullanan engelliler için araç şarj istasyonlarının sayısını artırıp, şehir merkezine engelli lavaboları yerleştirdi. 

Şarj istasyonlarından engelliler ücretsiz faydalanırken, teknik özelikleri itibariyle evde 8-10 saatte ancak şarj edilebilen aküler bu istasyonlarda daha kısa sürede şarj edilebiliyor.

Geçtiğimiz yıl Malatya kent merkezinde 2 noktaya kurulan şarj istasyonları sayesinde, şarj eksiği olan engelliler araçlarını bu noktalarda şarj ederek cadde ve sokaklarda rahatlıkla gezme imkanına kavuşmuşlardı.

Şarj İstasyonlarının bulunduğu noktalar şunlar: 

Hürriyet Parkı yanı otobüs durağı yanı Dörtyol LC Waikiki karşısı gazete büfesi yanı, Eski Belediye Meydanı bankamatikler yanı, Yeni Belediye hizmet binası karşısı - Sanat Merkezi yanı.

Yine gündelik hayatta engellilerin en büyük sorunu olan engelli lavabo ihtiyacı da giderildi.

Eski Belediye Meydanı’na konulan lavabolar, ortopedik engellilere verilen özel giriş kartlarıyla hizmet veriyor. Kent Konseyi Engelliler Merkezi’nin organize ettiği hizmetle engellilerin şehir merkezinde gezmeleri kolaylaşıyor. Malatya merkezinde ilk kez ortopedik engellilere yönelik böyle bir hizmet verildiği hatırlatıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız